ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Ερντογάν στη Δύση: Στο διάολο όσοι μιλούν σαν τους τρομοκράτες

Νέα επίθεση Ερντογάν στη Δύση: Στο διάολο όσοι μιλούν σαν τους τρομοκράτες

Νέα επίθεση εναντίον της Δύσης εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος λέγοντας ότι καμία από τις χώρες που δέχθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πρέπει να παραπονίεται...

«Δεν έχετε το δικαίωμα να παραπονιέστε για τρομοκρατικές επιθέσεις»

«Κανείς πια δεν μπορεί να διαιρέσει και να διχάσει την Τουρκία», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στην επαρχία Σιίρτ. «Δεν θα επιτρέψουμε να σπείρουν διχόνοια μεταξύ αδελφών», ανέφερε.

«Δεν έχει σημασία αν είναι Τούρκοι, Κούρδοι και Άραβες. Ως Μουσουλμάνους εγώ τους θεωρώ αδέλφια. Αυτή η τρομοκρατική οργάνωση (PKK) μας διαίρεσε και μας δίχασε. Δεν θα μπορέσουν πια να μας διαιρέσουν και να μας διχάσουν», δήλωσε.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι ότι 4.017 «τρομοκράτες» έχουν εξουδετερωθεί στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στην Αφρίν της Συρίας και 327 «τρομοκράτες» στο βόρειο Ιράκ. «Όπου και αν μπείτε, όπου και αν κρυφτείτε, θα σας βρούμε. Αυτοί θα το σκάνε, εμείς θα τους κυνηγάμε».

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος επιτέθηκε στη συνέχεια στην Δύση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στον διάολο όσοι μιλούν σαν τους τρομοκράτες». «Έι, Δύση! Πότε θα γυρίσεις να κοιτάξεις αυτά τα παιδάκια, τις γυναίκες και τους ανθρώπους που σφάζονται και σκοτώνονται στην Ανατολική Γούτα για να πούμε και εμείς ότι “αυτοί συμπεριφέρονται δίκαια”. Το αίμα κάθε αθώου, του οποίου προκαλέσατε το θάνατο ή παραμείνατε θεατές, έχει λερώσει το πρόσωπο, τα χέρια, την ιστορία και το μέλλον σας. Καμία από τις χώρες αυτές δεν έχει πια το δικαίωμα να παραπονιέται για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, την τρομοκρατία και τις τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε ο Ερντογάν.