ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν αποκλείουμε στρατιωτική δράση στη Συρία

ΗΠΑ: Δεν αποκλείουμε στρατιωτική δράση στη Συρία

Μετά την επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα που εικάζεται πως έγινε από τον Μπασάρ αλ Άσαντ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης στη Συρία αφήνουν ανοιχτά οι ΗΠΑ, σαν απάντηση στην φερόμενη ως επίθεση με χημικά όπλα κατά αμάχων στην Ντούμα της Ανατολικής Γούτα, κοντά στη Δαμασκό.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει στρατιωτικά πλήγματα κατά του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Δεν αποκλείω τίποτε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Μάτις, ενώ υποδεχόταν στον Σεΐχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, εμίρη του Κατάρ, στο Πεντάγωνο.

«Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ερευνήσουμε είναι γιατί υπάρχουν ακόμη χημικά όπλα και χρησιμοποιούνται, ενώ η Ρωσία ήταν ο εγγυητής της καταστροφής τους, οπότε εργαζόμαστε με τους συμμάχους και εταίρους μας, από το NATO έως το Κατάρ και αλλού για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα», τόνισε ο κ. Μάτις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το συριακό καθεστώς, καθώς και τους συμμάχους του, Ρωσία και Ιράν, ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» για την επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα, ενώ αποκάλεσε - στο ίδιο μήνυμα στο Twitter - «κτήνος» τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σχετικές ειδήσεις