Συρία: Αυτό είναι το ιπτάμενο υπερόπλο των Ρώσων (pics)

Newsbomb

Συρία: Αυτό είναι το ιπτάμενο υπερόπλο των Ρώσων (pics)

Πόλεμος Συρία | Ειδήσεις: Το Sukhoi Su-57 (PAK FA) αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα μαχητικά αεροπορικής υπεροχής και βομβαρδισμού που διαθέτει η ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Πρόκειται για ένα βαρέος τύπου αεροσκάφος (με μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 35 τόνους), όπως τα Su-27 και Su-47. Σχεδιάστηκε ως απάντηση στα αμερικανικά F-22 και F-35. 

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία επικαλέστηκαν προ ημερών ρωσικές στρατιωτικές πηγές, τουλάχιστον δύο Su-57 έχουν μετασταθμεύσει στη Συρία, στη βάση Khmeimim.

To Su-57 διαθέτει στοιχεία απόκρυψης ίχνους (σχήμα, απόκρυψη κινητήρων, συνθετικά υλικά, απορροφητική επικάλυψη-βαφή κ.τ.λ.), γνωστά ως «stealth». Σε αυτή τη λογική κινείται και η ενσωμάτωση των όπλων του σε 2 αποθήκες, εσωτερικά στην άτρακτο και πιθανώς σε ακόμη 2 θέσεις στις βάσεις των ημιπτερύγων.

Το σχήμα του είναι αρκετά πεπλατυσμένο, είναι δικινητήριο και θα διαθέτει όπως λέγεται 5 ραντάρ, (μεταξύ αυτών και στα χείλη προσβολής των πτερύγων), σε διάφορες ζώνες συχνοτήτων. Έχει δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς μετακαύση, έχει λόγο ώσης/βάρους περίπου 1,4, αλλά οι κινητήρες του θα αλλάξουν αφού οι κανονικοί του ακόμα είναι στο στάδιο δοκιμών. Οι κινητήρες δεν στηρίζονται στους παλαιότερους Saturn 117S, παράγουν μεγαλύτερη ώση και διαθέτουν περίπλοκο σύστημα αυτοματοποίησης για διευκόλυνση στους διαφορετικούς τρόπους χειρισμού του σκάφους. Οι ακριβείς προδιαγραφές των νέων κινητήρων είναι ακόμη μυστικές.

Το αεροσκάφος θα διαθέτει σύστημα θερμικής απεικόνισης «OLS-50M», με δυνατότητες ανίχνευσης στόχων χαμηλού Η/Μ ίχνους, εξελιγμένη ζεύξη δεδομένων, εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου/συλλογής πληροφοριών (ELINT) καθώς και σύστημα ηλεκτρονικής "βοήθειας" (συνεργασίας) του πιλότου, ώστε να τον ελαφρύνει από κάποια καθήκοντα και να του επιτρέπει να συγκεντρώνεται στην αποστολή του (e-cockpit), εν είδει τεχνητής νοημοσύνης του σκάφους. Οι αποστολές που θα αναλαμβάνει το αεροσκάφος θα είναι τόσο αεροπορικής υπεροχής, όσο και αποστολές στη γραμμή μετώπου (βομβαρδισμοί κ.τ.λ.).

Τα στατιστικά του αναλυτικά:

Τύπος

Μαχητικό αεροπορικής υπεροχής και βομβαρδισμού

Κατασκευαστής

OKB Sukhoi

Ώση

2 x 14.5 kN

Πλήρωμα

1

Μήκος

20,00 m

Εκπέτασμα

14,50 m

Ύψος

5,80

Επιφάνεια πτέρυγας

78,80

Μέγιστο βάρος απογείωσης

37.000 kg

Μέγιστη ταχύτητα

2.500 km/h

Αυτονομία

2.500 km

Μέγιστο ύψος

20.000 km/h

Βαθμός ανόδου

2.100 m/min

Πυροβόλα

Όλα τα όπλα μεταφέρονται σε δυο μεγάλες αποθήκες οπλισμού μέσα στην άτρακτο. Μεταφέρει άλλα δύο βλήματα σε δύο πλευρικά τοποθετημένες αποθήκες (στις βάσεις της πτέρυγας).

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της επίθεσης στη Συρία

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr λεπτομέρειες για το Su-57

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: Wikipedia

Πόλεμος Συρία: Αυτό είναι το ιπτάμενο υπερόπλο των Ρώσων (pics)
01
Πόλεμος Συρία: Αυτό είναι το ιπτάμενο υπερόπλο των Ρώσων (pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved