ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλυπτικές εικόνες: Η Συρία πριν και μετά το «χτύπημα» των 60 λεπτών

Αποκαλυπτικές εικόνες: Η Συρία πριν και μετά το «χτύπημα» των 60 λεπτών

Μετά τα χτυπήματα ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας η Δαμασκός ισχυρίστηκε ότι οι εγκαταστάσεις της δεν υπέστησαν καταστροφές. Δορυφορικές εικόνες που έχει στη διάθεσή του το CNNi, όμως, αποδεικνύουν το αντίθετο - εκτεταμένες ζημιές.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε σήμερα φωτογραφίες από τις τρεις εγκαταστάσεις που σφυροκοπήθηκαν γιατί, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, σχετίζονται με τη δημιουργία χημικών όπλων.

720 569602 069ed52da3 8541c85ef3dc1329

Από τη μεριά της η Συρία υποστήριξε ότι κάποιες από τις εγκαταστάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο των αμερικανικών, γαλλικών και βρετανικών δυνάμεων δεν είχαν ζημιές, ενώ οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν. Όμως, οι φωτογραφίες δείχνουν μια διαφορετική εικόνα.

Οι στόχοι

Ο πρώτος στόχος ήταν ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στην ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού. Η στρατιωτική μονάδα ήταν κέντρο έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής και δοκιμών χημικών και βιολογικών παραγόντων.

stoxos 1
stoxos 2

Ο δεύτερος στόχος ήταν μια μονάδα αποθήκευσης χημικών όπλων δυτικά του Χομς.

stoxos 3

Ο τρίτος στόχος ήταν μια εγκατάσταση αποθήκευσης χημικών όπλων όσο και ένας σημαντικός διοικητικός σταθμός.

Στο twitter κυκλοφόρησε βίντεο από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Barzeh.

Φωτογραφίες από το πριν και το μετά της επίθεσης σε δύο από τους τρεις στόχους έδωσε και η εταιρεία δορυφορικών λήψεων DigitalGlobe.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery

Με πληροφορίες από Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις