Ραγδαίες εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έτοιμος να ανακοινώσει ιστορική απόφαση

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έτοιμος να ανακοινώσει ιστορική απόφαση

Συνεδρίαση της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας συγκλήθηκε για αύριο Παρασκευή (20/4), μεταδίδει το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η συνεδρίαση συγκλήθηκε για να γίνει συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις για «ζητήματα πολιτικής ενός νέου σταδίου» ώστε η χώρα να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην τρέχουσα «σημαντική ιστορική περίοδο», σύμφωνα με το KCNA.

Ο Μάικ Πομπέο, ο διευθυντής της CIA, ο οποίος έχει ονομαστεί επόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επισκέφθηκε προ ημερών τη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον οποίο δημιούργησε τη βάση για μια «καλή σχέση», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε εξάλλου την Τετάρτη ότι μελετά το πώς θα μπορούσε να μετατραπεί η συμφωνία προσωρινής κατάπαυσης του πυρός, με την οποία ανεστάλη ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953), σε μια διμερή συμφωνία ειρήνης, καθώς προετοιμάζεται για την επικείμενη διακορεατική σύνοδο κορυφής αργότερα εντός του τρέχοντα μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters