ΚΟΣΜΟΣ

Ελικόπτερα, κάμερες θερμικής απεικόνισης και χιλιάδες εθελοντές στην αναζήτηση χαμένων… σκύλων

Ελικόπτερα, κάμερες θερμικής απεικόνισης και χιλιάδες εθελοντές στην αναζήτηση χαμένων… σκύλων

Ελικόπτερα, κάμερες θερμικής απεικόνισης και χιλιάδες εθελοντές επιστρατεύονται για την αναζήτηση σκύλων που έχουν χαθεί από τα σπίτια τους στη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας κατοικίδιων στον ΟΟΣΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις αυτόν τον χρόνο, η αναζήτηση αγνοούμενων σκύλων συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες, χιλιάδες δολάρια σε δωρεές, ενώ οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων πέρασαν εκατοντάδες ώρες αναζητώντας τα σε κάθε πιθανό, ακόμη και δύσβατο, σημείο.

Πάνω από το 60% των σπιτιών στη Νέα Ζηλανδία έχουν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο και στη νησιωτική αυτή χώρα του Ειρηνικού με τα 4,7 εκατομμύρια κατοίκους υπάρχουν περισσότερα κατοικίδια απ΄ ό,τι άνθρωποι.

Την περασμένη Κυριακή, ο Μπένι, ένα μπιγκλ, βρέθηκε σώος και αβλαβής στο Μπέλμοντ, βόρεια του Ουέλινγκτον, έπειτα από μια απέλπιδα αναζήτηση των ιδιοκτητών του επί εννέα ημέρες.

Οι ιδιοκτήτες του είχαν ενοικιάσει ένα ελικόπτερο και χρησιμοποίησαν εξοπλισμό θερμικής απεικόνισης και ένα μεγάφωνο για τον εντοπισμό του Μπένι, ο οποίος τελικά βρέθηκε από φίλους να τριγυρίζει σε δασώδη περιοχή, μόλις 100 μέτρα από το σημείο απ΄ όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Τον Μάρτιο, «απίστευτο» χαρακτηρίστηκε από τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης το περιστατικό με μια σκυλίτσα στην πόλη Ντούνεντιν, τη Μεγκ, η οποία βρέθηκε ζωντανή πέντε εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της σε δασώδη περιοχή έπειτα από ένα τροχαίο.

Διασώστες αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να συντονίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκατοντάδες εθελοντές «χτένισαν» τεράστιες περιοχές με πυκνή βλάστηση, ενώ επιστρατεύθηκε και ένα drone για χάρη της.

Η αναζήτηση είχε αίσιο τέλος: η Μεγκ βρέθηκε τραυματισμένη, άρρωστη και υπερβολικά αδυνατισμένη σε ένα αγρόκτημα σχετικώς κοντά από το σημείο του τροχαίου.

Νοσηλεύτηκε δωρεάν στο νοσοκομείο για την Άγρια Ζωή του Ντούνεντιν, το οποίο έλαβε δωρεές του ξεπερνούσαν τα 2.300 ευρώ από αγνώστους.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της πρόσφερε αμοιβή περίπου 1.200 ευρώ στον αγρότη που την βρήκε, ο οποίος ωστόσο δεν την δέχτηκε.

Μαθητές των τοπικών σχολείων έστειλαν γράμματα με ευχές στη Μεγκ για ταχεία ανάρρωση και η σκυλίτσα έγινε γνωστή ως «megadog» στο Facebook, όπου διαθέτει περισσότερους από 1.500 φίλους.

Το Μάρτιο, ο Ράσελ Γουότερς νοίκιασε ένα ελικόπτερο για να αναζητήσει το αγαπημένο του λαμπραντόρ, τον Ρότζερ, ενώ κινητοποίησε και εκατοντάδες εθελοντές. Μέχρι που σκέφτηκε να προσφέρει, αντί αμοιβής, το σκάφος του σε εκείνον που θα έβρισκε τον Ρότζερ…
«Είναι ο καλύτερος φίλος μου, ο κολλητός μου, όλη μου η ζωή. Δεν είναι ζήτημα ότι τον θέλω πίσω, είναι στην πραγματικότητα ότι τον έχω ανάγκη», δήλωνε τότε ο Γουότερς.

Ο Ρότζερ βρέθηκε τελικά να κουτσαίνει μέσα σε ένα χαντάκι σχετικά κοντά στο σπίτι του Γουότερς και οι κτηνίατροι θεωρούν ότι είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να επιστρέψει.


ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Guardian, NZ Herald

Σχετικές ειδήσεις