Αδιανόητο! Ξέσπασε διπλωματικός «πόλεμος» για το γλυκό που θα σερβίρουν στον Κιμ Γιονγκ Ουν (Pics)

Αδιανόητο! Ξέσπασε διπλωματικός «πόλεμος» για το γλυκό που θα σερβίρουν στον Κιμ Γιονγκ Ουν (Pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Ιαπωνία ζήτησε από τη Νότια Κορέα να επανασχεδιάσει το μενού στο δείπνο στη σύνοδο κορυφής Νότιας και Βόρειας Κορέας και να μην σερβίρει το επιδόρπιο που θέλει να προσφέρει την Παρασκευή, το οποίο είναι μια μους μάνγκο διακοσμημένη με ένα χάρτη της κορεατικής χερσονήσου, με νησιά για τα οποία υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ Τόκιο και Σεούλ.

Η μους, που ονομάζεται «Η Άνοιξη του Λαού» στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, απεικονίζει τα νησιά που στην Ιαπωνία είναι γνωστά ως Τακεσίμα και στην Κορέα ως Ντόκντο, τα οποία βρίσκονται περίπου στη μέση μεταξύ των δύο γειτόνων στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, την οποία η Σεούλ ονομάζει Ανατολική Θάλασσα.

Capture

«Είναι πολύ λυπηρό», δήλωσε εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών σήμερα, προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία προχώρησε σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας. «Ζητήσαμε το επιδόρπιο να μη σερβιριστεί».

Η νέα διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών προέκυψε ενώ ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν ετοιμάζονται να συναντηθούν για να συζητήσουν το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Πιονγκγιάνγκ την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

PHOTO GALLERY