ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Συμφωνία εκκένωσης στον καταυλισμό Γιαρμούκ στη νότια Δαμασκό

Συρία: Συμφωνία εκκένωσης στον καταυλισμό Γιαρμούκ στη νότια Δαμασκό

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπάρχει μια συμφωνία εκκένωσης στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ, που βρίσκεται στη νότια Δαμασκό και όπου παραμένουν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Δεν έχει καταστεί σαφές επί του παρόντος αν η συμφωνία αφορά την απομάκρυνση τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana δεν κατονομάζει το ΙΚ, αλλά αναφέρει «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει από την πλευρά του ότι η συμφωνία αφορά άλλες τζιχαντιστικές και ισλαμιστικές οργανώσεις.

Η ανακοίνωση σημειώνεται ενώ οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ συνεχίζουν επί μια και πλέον εβδομάδα στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας κατά του καταυλισμού Γιαρμούκ και παρακείμενων συνοικιών προσπαθώντας να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στη Δαμασκό και στα περίχωρά της.

Η συμφωνία αναμένεται να αρχίσει να ισχύει από αύριο, Δευτέρα και να ολοκληρωθεί πριν από τις 15 Μαΐου. Η συμφωνία προβλέπει “την έξοδο των τρομοκρατών από τον καταυλισμό Γιαρμούκ” και τη μεταφορά τους στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Sana.

Σε αντάλλαγμα για την αποχώρηση των τζιχαντιστών, θα επιτραπεί να φύγουν 5.000 άμαχοι από τα πολιορκούμενα χωριά Κεφράγια και Αλ-Φούα.

Σχετικές ειδήσεις