ΚΟΣΜΟΣ

Υπερβολικό αλκοόλ σκότωσε την Έιμι!

Υπερβολικό αλκοόλ σκότωσε την Έιμι!

«Αιφνίδιος και τυχαίος» ήταν ο θάνατος της διάσημης Βρετανίδας τραγουδίστριας Έιμι Γουάινχαουζ, που προκλήθηκε μετά την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών , σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της.


Το πόρισμα αυτό επιβεβαιώνει την υπόθεση που είχε γίνει αρχικά ότι ο θάνατός της μπορεί να προκλήθηκε από μια μαζική απορρόφηση οινοπνεύματος στον οργανισμό έπειτα από μια περίοδο αποχής.

«Είχε καταναλώσει τόσο μεγάλη δόση αλκοόλ, είχε 416 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά δέκατο λίτρου αίματος, τυχαία συνέπεια του οποίου, σε ένα τέτοιο επίπεδο, ήταν να προκληθεί ο αιφνίδιος και τυχαίος θάνατός της», δήλωσε η Σουζάν Γκρίνγουεϊ, υπεύθυνη της έρευνας.

Το επίπεδο αυτό αλκοόλης στο αίμα της ανταποκρίνεται στο πενταπλάσιο του θεσπισμένου ορίου για τους οδηγούς.

Μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι η διάσημη τραγουδίστρια, που ήταν γνωστή για τις καταχρήσεις της, δεν είχε πιει σταγόνα αλκοόλ για τρεις εβδομάδες πριν από την ημέρα του θανάτου της στις 22 Ιουλίου στο σπίτι της στο Λονδίνο.

Η Έιμι Γυάινχαουζ βρέθηκε νεκρή από έναν σωματοφύλακα, ο οποίος την είχε αφήσει μόνη στο δωμάτιό της για πέντε ώρες. Ο Άντριου Μόρις δήλωσε ότι στην αρχή πίστεψε ότι η 27χρονη σταρ κοιμόταν, αλλά σε προσπάθεια που έκανε αργότερα για να το επιβεβαιώσει, διαπίστωσε ότι δεν είχε κουνηθεί και ειδοποίησε για βοήθεια.

Οι πρώτες αναλύσεις που έγιναν αποκάλυπταν ότι το επίπεδο αλκοόλης στο αίμα της ήταν υψηλό, αλλά δεν διαπίστωναν αν αυτό ήταν που στάθηκε μοιραίο για την τραγουδίστρια.