ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στον αέρα: Έσπασε το παράθυρο αεροπλάνου κατά τη διάρκεια πτήσης (Pic)

Τρόμος στον αέρα: Έσπασε το παράθυρο αεροπλάνου κατά τη διάρκεια πτήσης (Pic)

Ένα αεροσκάφος της Southwest Airlines αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση όταν σοκαρισμένοι οι επιβάτες της πτήσης αντιλήφθηκαν ότι ένα από τα παράθυρα είχε θρυμματιστεί.

Η πτήση αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ λίγο μετά την απογείωση της από το Σικάγο με προορισμό το Νιούαρκ σήμερα 2 Μαίου.

shatter

Σε ένα δελτίο τύπου, η εταιρεία απέφυγε να κάνει λόγο για αναγκαστική προσγείωση κι αντ΄ αυτού μίλησε για αλλαγή του δρομολογίου προς το Κλίβελαντ και μια προσγείωση «χωρίς πρόβλημα».

Το πλήρωμα «αποφάσισε να αλλάξει πορεία προς το Κλίβελαντ προκειμένου να γίνει επιθεώρηση των πολλαπλών γυάλινων πλαισίων που συνθέτουν το παράθυρο» εξήγησε η Southwest στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Δεν υπήρξε αποσυμπίεση του θαλάμου, διευκρίνισε η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι κάθε παράθυρο αποτελείται από πολλά γυάλινα πλαίσια.

Η Southwest γνωστοποίησε επίσης ότι μετέφερε «ταχέως» τους 76 επιβάτες της πτήσης προς το Νιούαρκ.

Η αεροπορική εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για το περιστατικό ή τα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα στο παράθυρο.

Την 17η Απριλίου, ένα άλλο Μπόινγκ 737-700 της Southwest πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Φιλαδέλφεια έπειτα από βλάβη στον κινητήρα.

Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη- Ντάλας όταν ο αριστερός κινητήρας του εν μέρει αποσυναρμολογήθηκε, με αποτέλεσμα μεταλλικά θραύσματα να εκτοξευτούν στον αέρα, ένα εκ των οποίων έσπασε ένα παράθυρο, προκαλώντας αποσυμπίεση του θαλάμου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια 43χρονη γυναίκα.

(Με πληροφορίες από TheSun, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)