ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δόθηκαν χρήματα στη Στόρμι Ντάνιελς, αλλά όχι από την προεκλογική εκστρατεία

Τραμπ: Δόθηκαν χρήματα στη Στόρμι Ντάνιελς, αλλά όχι από την προεκλογική εκστρατεία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε την Πέμπτη (03/05) ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας του για να εξαγοραστεί η σιωπή της σταρ πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, παραδεχόμενος ωστόσο για πρώτη φορά δημόσια την πληρωμή αυτή -Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν γνώριζε ότι η Ντάνιελς πληρώθηκε από το δικηγόρο του.

Παρ΄ όλα αυτά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή μαζί της πριν από χρόνια.

Σε μια σειρά πρωινών μηνυμάτων του στο Twitter, ο Τραμπ δήλωσε πως επέστρεψε στο δικηγόρο του, Μάικλ Κοέν, τα 130.000 δολάρια που πλήρωσε στην Ντάνιελς το 2016, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τη σιωπή της όσον αφορά τη σχέση μιας νύχτας που φέρεται ότι είχε το 2006 με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Χρήματα από την εκστρατεία ή χρήματα από συνεισφορές δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο σ' αυτή τη συναλλαγή», έγραψε ο Τραμπ, κάνοντας μάλιστα ορθογραφικό λάθος στη λέξη «ρόλος» - έγραψε roll αντί για role.

Τα σχόλιά του έγιναν αφού ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος εντάχθηκε τον περασμένο μήνα στη νομική ομάδα του προέδρου, δήλωσε χθες Τετάρτη (02/05) πως ο Τραμπ επέστρεψε στον Κοέν τα χρήματα που ο τελευταίος είχε δώσει στην Ντάνιελς ως αντάλλαγμα για τη σιωπή της.

Ο Τραμπ είχε πει τον περασμένο μήνα σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One πως δεν γνώριζε για την πληρωμή στην Ντάνιελς ούτε για την προέλευση των χρημάτων.

Σημειώνεται πως ο Λευκός Οίκος έχει διαψεύσει πως ο Τραμπ είχε κάνει σεξ με την Στέφανι Κλίφορντ, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Στόρμι Ντάνιελς.

Ερωτηθείσα για τα τελευταία σχόλια του Τζουλιάνι και του Τραμπ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε στο Fox News πως δεν μπορεί να σχολιάσει, καθώς η υπόθεση συνεχίζεται στα δικαστήρια.

Ο Τζουλιάνι, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην εκπομπή «Fox & Friends» του Fox News, δήλωσε πως ο Τραμπ δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες της διευθέτησης μέχρι πριν από περίπου 10 ημέρες, προσθέτοντας πως η συμφωνία με την Ντάνιελς έγινε για προσωπικούς λόγους, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η οικογένεια του Τραμπ.

Η Ντάνιελς έχει καταθέσει δύο αγωγές σε βάρος του Τραμπ, μία για να αποδεσμευθεί από μια συμφωνία μη αποκάλυψης, την οποία είχε υπογράψει τον Οκτώβριο του 2016 λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου με αντάλλαγμα τις 130.000 δολάρια, και μια άλλη για δυσφήμηση.

Ερωτηθείς σήμερα για τα μηνύματα του προέδρου στο Twitter, ο δικηγόρος της, Μάικλ Αβενάτι, δήλωσε στο MSNBC πως ο πρόεδρος είναι πλέον εκτεθειμένος σε άλλη μια ενδεχόμενη αγωγή για δυσφήμηση.

«Η υπόθεσή μας μόλις έγινε εκθετικά καλύτερη», δήλωσε ο Αβενάτι, συμπληρώνοντας: «Το θέμα δεν είναι το σεξ .. το θέμα είναι η συγκάλυψη».

Στα σημερινά του μηνύματα, ο Τραμπ γράφει πως το συμβόλαιο του 2016 χρησιμοποιήθηκε για να σταματήσουν «ψευδείς και εκβιαστικές κατηγορίες οι οποίες διατυπώνονταν από (την Ντάνιελς) σχετικά με μια υπόθεση», αλλά και πως το συμβόλαιο αυτό παραβιάσθηκε.

Η Ντάνιελς μίλησε για την επαφή που είχε το 2006 με τον Τραμπ σε συνέντευξή της στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS News, η οποία προβλήθηκε τον Μάρτιο.

Ο Αβενάτι έχει δηλώσει πως η εμφάνισή της στην εκπομπή αυτή δεν παραβίασε τη συμφωνία, επειδή ο Τραμπ δεν είχε υπογράψει το συμβόλαιο…

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν γνώριζε ότι η Ντάνιελς πληρώθηκε από το δικηγόρο του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν γνώριζε ότι ο προσωπικός δικηγόρος του είχε καταβάλει το ποσό των 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς το 2016 και πληροφορήθηκε αργότερα αυτήν την πληρωμή, ξεκαθάρισε λίγο αργότερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, ο Τραμπ δεν το γνώριζε την εποχή εκείνη, αλλά το έμαθε αργότερα.

Τον Απρίλιο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι δεν γνώριζε πως ο Μάικλ Κόεν έδωσε τα χρήματα αυτά στην Ντάνιελς.

Ωστόσο την Τετάρτη ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης που έχει πλέον ενταχθεί στην ομάδα νομικών συμβούλων του Τραμπ, ανέφερε ότι ο πρόεδρος γνώριζε και αποζημίωσε τον Κόεν.

Η Ντάνιελς υποστηρίζει ότι είχε μια σύντομη σχέση με τον Τραμπ το 2006, ωστόσο η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε απόψε ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να διαψεύδει τον ισχυρισμό αυτό.

Ρoή Ειδήσεων