ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην γεν. εισαγγελέα Νέας Υόρκης: Με φώναζε «μελαψή σκλάβα» και με χτύπαγε για να τον λέω αφέντη

Πρώην γεν. εισαγγελέα Νέας Υόρκης: Με φώναζε «μελαψή σκλάβα» και με χτύπαγε για να τον λέω αφέντη

Την παραίτησή του, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη κατηγοριών εις βάρος του για κακοποίηση, επιθέσεις, απειλές και ψυχολογική βία από τέσσερις γυναίκες με τις οποίες διατηρούσε σχέσεις, υπέβαλε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, ο Άντριου Κουόμο, απαίτησε την παραίτηση του Σνάιντερμαν εντός ωρών από την ανάρτηση του άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού The New Yorker.

«Τις τελευταίες ώρες, σοβαρές κατηγορίες, τις οποίες αμφισβητώ σθεναρά, διατυπώθηκαν σε βάρος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σνάιντερμαν σε ανακοίνωσή του.

«Μολονότι αυτές οι καταγγελίες δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μου συμπεριφορά ή τις δραστηριότητες της υπηρεσίας μου, θα με εμποδίσουν πρακτικά να ηγηθώ του έργου της υπηρεσίας μου σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο. Κατά συνέπεια παραιτούμαι από το αξίωμα μου από το τέλος της εργάσιμης ημέρας της (Τρίτης) 8ης Μαΐου 2018», πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανήκει στις τάξεις των δημοκρατικών και δήλωνε ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος #MeToo.

Το άρθρο του New Yorker «καίει» τον Σνάιντερμαν, αφού σε αυτό τέσσερις γυναίκες δεν διστάζουν να εκμυστηρευτούν τις εφιαλτικές εμπειρίες τους στο πλευρό του άλλοτε ισχυρού άνδρα, ο οποίος φέρεται να τις ασκούσε έντονη ψυχολογική αλλά και σωματική βία κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Τάνια Σελβαράτναμ, ακτιβίστρια με σπουδές στο Χάρβαρντ η οποία διατηρούσε δεσμό με τον Σνάιντερμαν από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι το φθινόπωρο του 2017, ο πρώην γενικός εισαγγελέας την αποκαλούσε συχνά «μελαψή σκλάβα» του, επειδή είναι από τη Σρι Λάνκα, ενώ την «έβρισκε» χτυπώντας της στο κρεβάτι για τον αποκαλεί «αφέντη».

TanyaSelvaratnam

«Η σχέση μας ξεκίνησε σαν παραμύθι, ωστόσο κατέληξε εφιάλτης», ανέφερε η Σελβαράτναμ στο New Yorker, εξηγώντας πώς ο πρώην της άρχισε να την κακοποιεί όλο και περισσότερο στις προσωπικές τους στιγμές, πιέζοντάς την συνεχώς να κάνουν τρίο.

«Ήθελε να τον φωνάζω "αφέντη" και μερικές φορές δεν σταματούσε να με χτυπά μέχρι να το κάνω. Εκείνος με αποκαλούσε "μελαμψή σκλάβα" του και απαιτούσε να επαναλαμβάνω ότι του ανήκα. Τα χαστούκια ξεκίνησαν όταν αρχίσαμε να ερχόμαστε πιο κοντά. Στην αρχή με δοκίμαζε. Μετά τα χτυπήματα έγιναν δυνατότερα. Δεν ήταν συναινετικό. Δεν ήταν σεξουαλικό παιχνίδι ρόλων. Ήταν κακοποίηση, μια συμπεριφορά που σε υποτιμούσε και σε απειλούσε», υποστήριξε η γυναίκα, αποκαλύπτοντας μια άλλη (κρυφή) πλευρά του Σνάιντερμαν.

Ο τελευταίος όσο περνούσε ο καιρός, ένιωθε και πιο οικεία, βγάζοντας τον πραγματικό εαυτό του και στο σεξ όπου αναζητούσε συνεχώς νέες εμπειρίες. Επιθυμούσε όσο τίποτα να κάνουν τρίο, ενώ φέρεται να είχε απειλήσει την κοπέλα του ότι, αν δεν του έβρισκε την κατάλληλη, θα τη χτυπούσε ακόμα πιο άσχημα.

Η Σελβαράτναμ ωστόσο αρνιόταν κατηγορηματικά, με αποτέλεσμα η κακοποίηση να γίνει πιο έντονη, αφού ο γενικός εισαγγελέας εκτός από το να την χτυπά, άρχισε να τη φτύνει στο πρόσωπο και να την στραγγαλίζει, κατά τις ερωτικές τους επαφές.

«Σχεδόν ποτέ δεν κάναμε σεξ χωρίς να με χτυπά», καταγγέλλει η ακτιβίστρια.

Ένα ακόμη δείγμα της αρρωστημένης συμπεριφοράς του εισαγγελέα είναι η αποκάλυψη ότι ανάγκαζε την άτυχη γυναίκα να πίνει, παραγγέλνοντάς της συνεχώς ουίσκι και απειλώντας την ότι θα την έδερνε αν δεν άδειαζε το ποτήρι της, προκειμένου το αλκοόλ να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις της.

Τελικά η Σελβαράτναμ κατάφερε να εγκαταλείψει τον εραστή της παρά τις απειλές του, με τη βοήθεια μιας φίλης της.

Εκτός από την καλλονή από τη Σρι Λάνκα, μία ακόμη γυναίκα βρήκε το θάρρος να μιλήσει επώνυμα στο περιοδικό. Η Μισέλ Μάνινγκ Μπάρις αποφάσισε επίσης να μιλήσει ανοιχτά για την εμπειρία της, προκειμένου όπως είπε να προστατεύσει και άλλες γυναίκες από τον 63χρονο άνδρα, ο οποίος δημοσίως είχε «χτίσει» ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ, ζητώντας μάλιστα την παραδειγματική τιμωρία του Χάρβεϊ Γουάινστιν μέσω του αξιώματός του!

misel

Η Μισελ Μάνινγκ Μπάρις είχε σχέση με τον Σνάιντερμαν τη διετία 2013-2015, ενώ η κακοποίηση που δέχτηκε από το γενικό εισαγγελέα κατά τη διάρκεια του δεσμού τους έχει πολλές ομοιότητες με της Σελβαράτναμ.

Στο ίδιο ανατριχιαστικό κλίμα και οι μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών, οι οποίες όμως δεν θέλησαν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους.

Και οι τέσσερις καταγγέλλουσες αποκάλυψαν μάλιστα στο New Yorker ότι τουλάχιστον μία φορά χρειάστηκε να επισκεφθούν γιατρό έπειτα από την κακοποίηση που είχαν δεχτεί στο κρεβάτι από τον Σνάιντερμαν, ο οποίος ωστόσο επιμένει πως όλα αυτά ήταν στο πλαίσιο συναινετικών σεξουαλικών παιχνιδιών.

«Στο πλαίσιο της ιδιωτικότητας των προσωπικών μου σχέσεων, έχω επιδοθεί σε παιχνίδια ρόλων και άλλου είδους συναινετικές σεξουαλικές δραστηριότητες. Δεν έχω επιτεθεί σε κανέναν. Δεν έχω εξαναγκάσει ποτέ κάποια γυναίκα σε μη συναινετικό σεξ. Πρόκειται για ένα όριο που δεν θα ξεπερνούσα ποτέ», δήλωσε ο πρώην γενικός γραμματέας στο περιοδικό.

Σχετικές ειδήσεις