ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Μετανάστης βίασε 10χρονη και αθωώθηκε. Ο λόγος θα σας εξοργίσει περισσότερο!

Φρίκη: Μετανάστης βίασε 10χρονη και αθωώθηκε. Ο λόγος θα σας εξοργίσει περισσότερο!

Σοκ στην κοινή γνώμη και οργισμένη θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση ενός δικαστηρίου στη Φινλανδία να απαλλάξει από βαριές κατηγορίες βιασμού έναν μετανάστη, ο οποίος ασέλγησε σε 10χρονο κορίτσι.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας όχι μόνο έκλεισε τα αυτιά στη λαϊκή απαίτηση να επιβληθεί η αυστηρότερη των ποινών στο «τέρας» που έχει καταθέσει αίτηση για άσυλο, αλλά έκρινε ότι το άτυχο κοριτσάκι δεν εξαναγκάστηκε να κάνει μαζί του σεξ από φόβο!

Σύμφωνα με τα φινλανδικά Mέσα, το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη το 2016 σε εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία του Τάμπερε όπου ο Juusuf Muhamed Abbudin είχε παρασύρει το θύμα του ηλικίας μόλις 10 ετών.

Tο δικαστήριο υποχρέωσε απλά τον Juusuf, ο οποίος έστελνε και ακατάλληλα μηνύματα στη 10χρονη, να της καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ ως αποζημίωση, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Και αυτό γιατί ο δικαστής έκλεισε τα αυτιά ακόμα και σε καθηγητές Παιδοψυχιατρικής, όπως είναι η Tuula Tamminen που διδάσκει στο πανεπιστήμιο της πόλης, η οποία κατέστησε σαφές πως ένα παιδί σε μία τόσο τρυφερή ηλικία δεν θα μπορούσε ποτέ να δώσει τη συγκατάθεσή του για μία σεξουαλική πράξη, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να την έχει κατανοήσει πλήρως…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στη Φινλανδία, τα τελευταία χρόνια, δίνουν «μάχη» προκειμένου να αλλάξει ο νόμος και να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές για αδικήματα που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Σχετικές ειδήσεις