ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Παρίσι: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Συναγερμός στο Παρίσι: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Χάος στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας το βράδυ του Σαββάτου (12/05), καθώς ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο 2ο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα.

Ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον 5 ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του κοντά στην οδό Saint-Augustin, σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι δύο φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη, ωστόσο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης την ώρα της επίθεσης φώναζε Αλαχού Ακμπάρ

Μάρτυρας ανέφερε στο France24 ότι η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη με teaser, πρωτού τον πυροβολήσει δύο φορές.

A man attacked bystanders with aknife in the heart of Paris

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε «την ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη».

«Οι πρώτες μου σκέψεις πάνε στα θύματα αυτής της ειδεχθούς ενέργειας» συμπλήρωσε ο υπουργός Ζεράρ Κολόμπ στο μήνυμά του.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Η σοκαριστική μαρτυρία δημοσιογράφου

Ο δημοσιογράφος Charles Pellegrin που βρισκόταν στο σημείο όπου επιτέθηκε ο άνδρας με το μαχαίρι έγραψε στο Twitter: «Είχα πάει με μία παράσταση κοντά στην Όπερα, στο κέντρο του Παρισιού και μου είπαν αμέσως να πάω πίσω επειδή ένας «τρελός» επιτίθονταν με μαχαίρι. Μόλις γύρισα πίσω άκουσα δύο σειρήνες και δυο πυροβολισμούς. Στην συνέχεια μίλησα με αυτόπτες μάρτυρες και μου είπαν πως ο άνδρας μαχαίρωσε πολλούς τυχαίους περαστικούς στο σημείο».

Σχετικές ειδήσεις