ΚΟΣΜΟΣ

Αφίσα σοκ των τζιχαντιστών: «Αποκεφαλίζουν» Μέσι και Ρονάλντο (Ανατριχιαστικές εικόνες)

Αφίσα σοκ των τζιχαντιστών: «Αποκεφαλίζουν» Μέσι και Ρονάλντο (Ανατριχιαστικές εικόνες)

Για ακόμη μια φοράτοΙσλαμικό Κράτος απειλεί με αιματοχυσία το Μουντιάλ της Ρωσίας. Οτρόπος με τον οποίο επέλεξαν αυτή τη φορά οι τζιχαντιστές να γεμίσουν με φόβο τις ψυχές των «άπιστων» προκαλεί σοκ.

Οι θρύλοι του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι τελευταίοι στόχοι της προπαγάνδας της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως αποκάλυψαν στελέχη της εταιρείας Sixgill, η οποία παρακολουθεί τη νοσηρή δράση του ISIS στο dark web .

Όπως αποκαλύπτει σε έκθεσή της η εταιρεία cyber intelligence, το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις και οι ανοιχτές απειλές σε forum των τζιχαντιστών αναφορικά με επιθέσεις στο Μουντιάλ έχουν αυξηθεί δραματικά.

Σε μια φρικιαστική αφίσα που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε σελίδες, δύο κουκουλοφόροι τζιχαντιστές εμφανίζονται να αποκεφαλίζουν μέσα σε κατάμεστο γήπεδο στη Ρωσία τους δύο διάσημους ποδοσφαιριστές, που θεωρούνται «στόχοι» λόγω υψηλού προφίλ.

Η αφίσα με την δολοφονία των δύο άσων του ποδοσφαίρου, συνοδευόταν με τη φράση «το αίμα σας θα ποτίσει το έδαφος» και ανέβασε στο Telegram μια οργάνωση υπέρ του ISIS. Άλλες αφίσες στο ίδιο πνεύμα απειλούν «Θα μας δείτε εκεί» δίπλα στο λογότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ οδηγίες που κυκλοφορούν στο dark web συνιστούν στους επίδοξους τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν αμάξια και φορτηγά για να έχουν περισσότερα θύματα.

Από την πλευρά τους, οι ρωσικές Αρχές εργάζονται πυρετωδώς για τον εντοπισμό των υπόπτων καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη διοργάνωση.

Σχετικές ειδήσεις