ΚΟΣΜΟΣ

Παραμυθένιος γάμος για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ - Οι στιγμές που ξεχώρισαν (pics&vids)

Παραμυθένιος γάμος για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ - Οι στιγμές που ξεχώρισαν (pics&vids)

Μπροστά σε τουλάχιστον 2.000 καλεσμένους και 100.000 κόσμο έξω από το παρεκκλήσι ο πρίγκιπας Χάρι παντρεύτηκε την αγαπημένη του Μέγκαν Μαρκλ – Παραμυθένιος αλλά και με… αύρα Hollywood ο γάμος -Συγκινημένοι οι νεόνυμφοι αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης - Η απίστευτη ατάκα του Χάρι και ο… ρόλος της ζωής της η Μέγκαν - Όλο το παρασκήνιο

Με ένα φιλί έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, ξεκίνησαν την κοινή τους ζωή ο πρίγκιπας Χάρι και η πρώην ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ, που πλέον είναι σύζυγοι και θα αποκαλούνται Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ, τίτλους που τους απένειμε λίγες ώρες πριν από το γάμο η βασίλισσα Ελισάβετ.

vasilikos gamos5

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

Σε μια τελετή που έμοιαζε να βγήκε μέσα από παραμύθι, στο κάστρο του Ουίνσδορ, το οποίο αποτελεί μία από τις κατοικίες της βασιλικής οικογένειας και μπροστά σε 2.000 καλεσμένους, το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους πίστης και αγάπης.

Δείτε το βίντεο:

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ που γνωρίστηκαν το 2016 και ερωτεύτηκαν κάτω από τα αστέρια της Μποτσουάνας, είναι πλέον σύζυγοι, όπως τους ονόμασε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο οποίος τέλεσε το γάμο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του 15ου αιώνα, σε έναν πύργο που είναι η κατοικία 39 μοναρχών της Αγγλίας από το 1066.

Νωρίτερα, ο Χάρι φόρεσε τη βέρα στο δάκτυλο της Μέγκαν και εκείνη έκανε το ίδιο στον Χάρι, αφού πρώτα το ζευγάρι απάντησε στον αρχιεπίσκοπο ότι δέχεται ένας τον άλλον ως σύζυγο, ακολουθώντας την παράδοση, σε μια θρησκευτική τελετή πολύ συγκινητική.

Η μέρα ήταν ηλιόλουστη, η στρατιωτική μπάντα με τις κόκκινες στολές και τα χαρακτηριστικά βρετανικά ψηλά καπέλα ψυχαγωγούσε με μουσική τις χιλιάδες κόσμου που έχει συγκεντρωθεί πίσω από τα φράγματα ενώ η αστυνομία με ημιαυτόματα όπλα περιπολούσε τους δρόμους και παρακολουθούσε από τις στέγες κτηρίων.

Πρώτος στο παρεκκλήσι έφτασε πεζός ο γαμπρός συνοδευόμενος από τον αδελφό του και κουμπάρο του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

vasilikos gamos6

Ακολούθησε η βασίλισσα Ελισάβετ και ελάχιστα λεπτά μετά, έφτασε η νύφη την οποία συνόδευαν τα παρανυφάκια.

gamos harry meghan37
vasilikos gamos7
vasilikos gamos7

Στη μέση της διαδρομής προς το ιερό, τη νύφη παρέλαβε ο πρίγκιπας Κάρολος ο οποίος και την παρέδωσε στον μελλοντικό σύζυγό της.

Ο Τόμας Μαρκλ, ο οποίος θα οδηγούσε την κόρη του στην εκκλησία, δεν παραβρέθηκε λόγω της εγχείρησης στην οποία υποβλήθηκε. Έτσι είδε την τελετή από την τηλεόραση. «Το μωρό μου είναι πανέμορφο και δείχνει πολύ ευτυχισμένη. Μακάρι να ήμουν εκεί και τους εύχομαι όλη την αγάπη μου και όλη την ευτυχία του κόσμου», είπε ο Μαρκλ μετά το γάμο σύμφωνα με το TMZ.

Ο Χάρι συγκινημένος και εντυπωσιασμένος από την αγαπημένη του την υποδέχθηκε λέγοντάς της «είσαι πανέμορφη».

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν και η μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Ντόρια Ράγκλαντ.

vasilikos gamos13

Δείτε βίντεο από το γάμο

Το νυφικό της Μέγκαν

Φορώντας νυφικό που σχεδίασε η Βρετανίδα Κλερ Γουέιτ Κέλερ, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Ζιβανσί, η Μέγκαν πέρασε μόνη της στον κυρίως ναό, διέσχισε τον μισό και εκεί την υποδέχτηκε ο πεθερός της, πρίγκιπας Κάρολος, γιατί ο πατέρας της δεν πήγε στον γάμο λόγω ασθενείας (είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς τις προηγούμενες ημέρες).

Η Κέλερ, η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε πέρυσι την καλλιτεχνική διεύθυνση του διάσημου γαλλικού οίκου μόδας Ζιβανσί, γνωρίστηκε με την Μαρκλ στις αρχές του 2018, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

«Το επίκεντρο του φορέματος είναι η ανοιχτή λαιμόκοψη που πλαισιώνει χαριτωμένα τους ώμους και τονίζει τη λεπτή μέση. Η γραμμή του νυφικού εκτείνεται προς τα πίσω με τρόπο ώστε να δημιουργούνται μαλακές στρογγυλές τσακίσεις που καλύπτονται από τριπλή μεταξωτή οργάντζα. Τα τρουά-καρ μανίκια προσθέτουν μια νότα εκλεπτυσμένου νεωτερισμού», αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν και το πέπλο που έφτανε τα 4.5 μέτρα!

gamos harry meghan40
gamos harry meghan40
gamos harry meghan40
gamos harry meghan40

Οι διάσημοι καλεσμένοι

Για το γάμο του πρίγκιπα Χάρι, έκτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο κατάλογος των προσκεκλημένων δεν περιλάμβανε πολιτικούς, αλλά πολλές προσωπικότητες της σόουμπιζ και φίλους του ζευγαριού.

Το «παρών» έδωσαν η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις Σερένα Ουίλιαμς, ο διεθνής παίκτης του ράγκμπι Τζέιμς Χάσκελ, ο Βρετανός ηθοποιός Ίντρις Έλμπα, γνωστός για το ρόλο του Μαντέλα που υποδύθηκε, ο Βρετανός τραγουδιστής Τζέιμς Μπλαντ, συνθέτης της επιτυχίας "You're beautiful", πρώην στρατιώτης όπως ο Χάρι, ο οποίος τραγουδούσε στους Invictus Games, τους αθλητικούς αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο ο πρίγκιπας Χάρι για ανάπηρους στρατιώτες.

(Η Σερένα Γουίλιαμς)

Καλεσμένοι ήταν και αρκετοί ηθοποιοί της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς "Suits", όπου πρωταγωνίστησε η Μέγκαν, όπως ο «σύζυγός» της στη σειρά Πάτρικ Ανταμς, ο Γκάμπριελ Μαχτ, η Σάρα Ράφερτι, η «κολλητή» φίλη της νύφης, ηθοποιός Πριγιάνκα Τσόπρα όπως και οι βρετανοί συνάδελφοί τους Τομ Χάρντι και Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων ήταν ένας στενός φίλος του Χάρι, ο πρίγκιπας Σιίσο του Λεσότο, με τον οποίο ίδρυσε μια φιλανθρωπική οργάνωση για τα ορφανά του AIDS. Από την πλευρά της οικογένειας, οι αδελφοί και οι αδελφές της αείμνηστης Λαίδης Νταϊάνας, όπως ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, ήταν όλοι καλεσμένοι.

Και οι δύο μεγάλες αγάπες του Χάρι πριν ο πρίγκιπας γνωρίσει τη Μέγκαν: η Τσέλσι Ντέιβι και η Κρεσίντα Μπόνας είχαν λάβει τη θέση τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Το παρών έδωσαν επίσης ο αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και η δικηγόρος σύζυγός του Αμάλ, η βασίλισσα των αμερικανικών talk-shows Όπρα Γουίνφρεϊ, ο τραγουδιστής 'Ελτον Τζον, ο βρετανός άσσος του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ και η γυναίκα του Βικτόρια.

Σπάνια εξαίρεση από τους πολιτικούς: ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ, ο οποίος είχε συνδεθεί με τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι μετά τον θάνατο της μητέρας τους, παρέστη στο γάμο.

(Οι Μπέκαμ)

(Η Πριγιάνκα Τσόπρα)

(Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ)

Μετά την ολοκλήρωση της γαμήλιας τελετής, οι νεόνυμφοι επιβιβάστηκαν σε άμαξα και έκαναν μια βόλτα στην περιοχή, χαιρετώντας τα πλήθη που τους περίμεναν, πριν οδηγηθούν στην δεξίωση. Μάλιστα ο πρίγκιπας Χάρι αστειεύτηκε στη νύφη λέγοντας «είμαι έτοιμος για ένα ποτό τώρα» καθώς το νεόνυμφο ζευγάρι γύρισε πίσω στο κάστρο μετά τη βόλτα, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Η δούκισσα του Σάσεξ όπως ήταν φυσικό, ξέσπασε σε γέλια.

Οι βέρες

Η νύφη φόρεσε βέρα από χρυσό Ουαλίας, δώρο της βασίλισσας για τον γάμο της με τον εγγονό της. Η βέρα του πρίγκιπα ήταν πλατινένια με ιδιαίτερο φινίρισμα, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Και οι δύο βέρες κατασκευάστηκαν στο κοσμηματοπωλείο Cleave and Company, το οποίο έφτιαξε και το δακτυλίδι των αρραβώνων της Μέγκαν.

Ο χρυσός Ουαλίας εξορύσσεται στο βόρειο και νότιο τμήμα της βρετανικής αυτής περιοχής και είναι ιδιαίτερα ακριβός λόγω της προέλευσής του και της σπανιότητάς του.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Daily Mail, Washington Post


Σχετικές ειδήσεις