ΚΟΣΜΟΣ

Νέο αιματοκύλισμα στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου λεωφορείου (pics)

Νέο αιματοκύλισμα στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου λεωφορείου (pics)

Μικρό λεωφορείο το οποίο ήταν γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη σήμερα Τρίτη (22/05), στην Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε μεσημέρι σε μια από τις κεντρικές αγορές της Κανταχάρ ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να εξουδετερώσουν τα εκρηκτικά και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι και να τραυματιστούν 38, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας Μοχάμαντ Κάσιμ Άζαντ, «οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούσαν από το πρωί ένα όχημα το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επίθεση αυτοκτονίας: εντόπισαν το μικρό λεωφορείο γεμάτο με εκρηκτικά, σταθμευμένο κοντά σε μια στάση λεωφορείων».

«Το όχημα εξερράγη την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τα εκρηκτικά», πρόσθεσε.

Ο Ντάουντ Αχμάντι, εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, διευκρίνισε ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας ενήργησαν βάσει μιας πληροφορίας (…) η περιοχή είχε αποκλειστεί» πριν από την έκρηξη, γεγονός που περιόρισε τον αριθμό των νεκρών.

Σύμφωνα με τον Αχμάντι, «κοντά στο σημείο της έκρηξης εντοπίστηκε ένα μεγάλο εμπορευματοκιβώτιο γεμάτο με εκρηκτικά, εκτοξευτές ρουκετών, γιλέκα αυτοκτονίας και πυρομαχικά».

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, «οι τρομοκράτες σκόπευαν να εξαπολύσουν μια τεράστια επίθεση προς το τέλος του Ραμαζανιού, όταν η πόλη είναι γεμάτη ανθρώπους που προετοιμάζονται για τους εορτασμούς του Άιντ (…) Ευτυχώς οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν αυτή την καταστροφή».

Το Ραμαζάνι διαρκεί στο Αφγανιστάν έως τις 17 Ιουνίου.

Την Παρασκευή (18/05) το βράδυ, τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε στη διάρκεια ενός αγώνα κρίκετ στην Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν κόστισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη 45. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Ταλιμπάν που έχουν έντονη παρουσία στην επαρχία της Κανταχάρ και στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν προειδοποίησαν χθες Δευτέρα τους κατοίκους της Καμπούλ ότι θα εξαπολύσουν νέες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών θέσεων. Επεσήμαναν ότι επιθυμούν να αποφύγουν «να σκοτωθεί έστω και ένας αθώος πολίτης», τονίζοντας ότι έχουν ήδη μειώσει τον αριθμό των αμάχων που σκοτώνονται αλλού στη χώρα.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφιών: Twitter

Διαβάστε επίσης:

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Τι καιρό θα κάνει – Ο Τάσος Αρνιακός απαντά

Survivor spoiler - διαρροή: Ποια ομάδα θα κερδίσει σήμερα (22/05) το έπαθλο επικοινωνίας;

Σχετικές ειδήσεις