ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Λιέγη (pics+vids)

Βέλγιο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Λιέγη (pics+vids)

Επίθεση Βέλγιο: Έναν ακόμη φρικιαστικό κρίκο στην αλυσίδα των θηριωδιών τους πρόσθεσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους - Στο πένθος έχει βυθιστεί το Βέλγιο, ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά τη φονική επίθεση που πραγματοποίησε την Τρίτη (29/05/2018) στην «καρδιά» της Λιέγης ο 32χρονος Μπένζαμιν Χέρμαν,κατά τη διάρκεια της οποίας σκότωσε τρία άτομα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που άναψε ξανά τη θρυαλλίδα του τρόμου στη Λιέγη το πρωί της 29ης Μαΐου.

Όπως μετέδωσε το Reuters, το ISIS υποστηρίζει πως ο δράστης ήταν «στρατιώτης του χαλιφάτου».

Βουβός πόνος, πρόσωπα συνοφρυωμένα, δακρυσμένα κι ένα τεράστιο «γιατί». Την Τετάρτη (30/05/2018) τηρήθηκε μάλιστα ενος λεπτού σιγή στον τόπο της τραγωδίας.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της μιας από τις δύο νεκρές αστυνομικούς που ήταν παρούσα και συγκλόνισε τους πάντες, αγγίζοντας το σημείο, όπου έπεσε νεκρή η κόρη της από τα χτυπήματα του 32χρονου μακελάρη.

belgio mana 1

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Λιέγης παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ.

liegi thrinos misel

Ο δολοφόνος είχε σκοτώσει κι άλλο ένα άτομο, μία ημέρα πριν από το μακελειό

Ο Μπένζαμιν Χέρμαν, ο 32χρονος Βέλγος που σκόρπισε το θάνατο χθες (29/05) το πρωί, στο κέντρο της Λιέγης, είχε ξεκινήσει το δολοφονικό του αμόκ, μια ημέρα πριν.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Γιάν Γαμπόν μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Όπως δήλωσε, ο δράστης «είχε διαπράξει φόνο το προηγούμενο βράδυ», διευκρινίζοντας ότι το θύμα ήταν ένας πρώην κατάδικος, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή για ένα διάστημα μαζί με τον Χέρμαν. Ο 32χρονος φέρεται να τον σκότωσε το βράδυ της Δευτέρας, χτυπώντας τον στο κεφάλι με ένα αμβλύ αντικείμενο.

velgio pyrovolismoi6

Αυτός είναι ο μακελάρης της Λιέγης

Ιστοσελίδα του Βελγίου δημοσίευσε φωτογραφία του Μπέντζαμιν Χέρμαν, ο οποίος έσπειρε το θάνατο το πρωί της Τρίτης (29/05), στη λεωφόρο ντ' Αβρουά στο κέντρο της Λιέγης.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τη φωτογραφία όπως τη δημοσίευσε το sudinfo.be

Σύμφωνα με τους τοπικούς εισαγγελείς, ο δράστης ακολούθησε και επιτέθηκε σε δύο γυναίκες αστυνομικούς από πίσω με μαχαίρι, πριν πάρει ένα από τα όπλα τους κι ανοίξει πυρ. Επίσης πυροβόλησε έναν 22χρονο ο οποίος βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο μαζί με τη μητέρα του ενώ περπατούσε προς ένα σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή. Εκεί πήρε για λίγο όμηρο μια εργαζόμενη πριν βγει από το κτήριο πυροβολώντας τους αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Τα θύματα της επίθεσης

velgio pyrovolismoi21
velgio pyrovolismoi21
velgio pyrovolismoi21

Εκείνοι απάντησαν με καταιγισμό πυρών με αποτέλεσμα ο δράστης να πέσει νεκρός ενώ αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Η στιγμή που ο δράστης πέφτει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών:

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μακελάρης ήταν γεννημένος το 1982, στο Βέλγιο και από την εφηβεία του είχε παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά ενώ αργότερα έγινε χρήστης ναρκωτικών. Την προηγούμενη μόλις ημέρα είχε βγει με μονοήμερη άδεια από τη φυλακή, όπου δεν επέστρεψε ως όφειλε. Φέρεται να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσα στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι το μακελειό ερευνάται ως τρομοκρατικό γεγονός.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Βίντεο - ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Twitter, The Guardian

Διαβάστε επίσης:


Σχετικές ειδήσεις