ΚΟΣΜΟΣ

Στα άδυτα ενός παλατιού του Κιμ Γιονγκ Ουν (vid)

Στα άδυτα ενός παλατιού του Κιμ Γιονγκ Ουν (vid)

Στα άδυτα ενός από τα πολυτελή παλάτια του Κιμ Γιονγκ Ουν μπήκε συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου RT, που συνόδευε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Πιονγιάνγκ.

Ρώσοι δημοσιογράφοι μπήκαν σε ένα από τα μέγαρα του Κιμ

Οι εικόνες τραβήχτηκαν σε άγνωστη τοποθεσία κοντά στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας και μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα γούστα του του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η πρόσβαση στα παλάτια του Κιμ είναι αυστηρά περιορισμένη, λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχει επιβάλει το κομμουνιστικό καθεστώς. Ωστόσο ένα από τα παλάτια του επισκέφθηκε ο δημοσιογράφος του RT, Ίλια Πετρένκο συνοδεύοντας τον επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας.

Πριν τη συνάντηση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών με τον Κιμ την Πέμπτη, ο Πετρένκο κι οι συνάδελφοί του συγκεντρώθηκαν στο χώρο ενός «πολυτελούς για τα δεδομένα της Βόρειας Κορέας ξενοδοχείου» κι αφού τους έλεγξαν και τους αφαίρεσαν όλες τις συσκευές επικοινωνίας, τους συνόδευσαν σε ένα μικρό λεωφορείο.

«Δεν είχαμε ιδέα που πηγαίναμε, ο οδηγός δεν μιλούσε ούτε Αγγλικά, ούτε Ρωσικά», λέει ο Πετρένκο. «Όσο μακρύτερα ταξιδεύαμε τόσο λιγότερους ανθρώπους βλέπαμε, μέχρι που οι δρόμοι ήταν εντελώς άδειοι αν και δεν είχαμε αστυνομική συνοδεία».

Τελικά πρόβαλε μπροστά τους ένα επιβλητικό κτήριο, διακοσμημένο με δύο τεράστια πορτρέτα του παππού και του πατέρα του Κιμ και λίγο πιο κάτω εμφανίστηκε μια μικρότερη πολυτελής βίλα, το «Περίπτερο των Εκατό Κήπων», ο προσωπικός χώρος υποδοχής της ηγεσίας.

Πίσω από την ξύλινη πόρτα εμφανίστηκε η αδελφή του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αποκαλούμενη και «πριγκίπισσα της Πιονγιάνγκ». Η «οικοδέσποινα» υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των ρωσικών ΜΜΕ στα Αγγλικά.

Λίγον αργότερα βγήκε έξω κι ο ίδιος ο Κιμ, με ένα πανάκριβο ρολόι στο χέρι, δείχνοντας χαλαρός, «μακριά από την εικόνα του ανθρώπου που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα», αναφέρει ο Πετρένκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Λαβρόφ είχε μαζί του μια ομάδα επτά διαπραγματευτών και διερμηνέων, ενώ ο Κιμ κάθισε στην άλλη πλευρά του τραπεζιού με μόνο έναν διερμηνέα για να τον βοηθάει.

Όταν τέλειωσε η φωτογράφιση οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν έξω αφήνοντας τους δύο άνδρες να συζητήσουν για μια ώρα. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ρώσο υπουργός Εξωτερικών χάρισε στον Κιμ ένα παραδοσιακό ρωσικό κουτί με κλειδαριά «για να φυλάει τα μυστικά του».

«Δεν έχω λόγια. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι Βορειοκορεάτες δημοσιογράφοι δεν έχουν την παραμικρή ευκαιρία να πάνε στα μέρη που βρεθήκαμε», λέει ο Πετρένκο. «Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία» συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις