Αποκαλυπτικός Πούτιν: Τι απαντά για τις «ημίγυμνες» φωτογραφίες του

Newsroom Newsroom

Αποκαλυπτικός Πούτιν: Τι απαντά για τις «ημίγυμνες» φωτογραφίες του

Σπάνια συνέντευξη του Ρώσου προέδρου

Στην συνέντευξη που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ORF, παραμονή της επίσκεψης του στην Αυστρία, απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων που του έθεσε ο Αυστριακός δημοσιογράφος Άρμιν Βολφ και πολλά από τα οποία θέτουν οι επικριτές του Ρώσου προέδρου καθημερινά.

Ο Βόλφ δεν δίσταζε μερικές φορές να διακόπτει τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος επίσης του ανταπαντούσε λέγοντας «αν με αφήστε να μιλήσω θα σας απαντήσω», διατηρώντας με τον δικό του τρόπο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για τις απαντήσεις που έδινε. Ήταν όντως μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, με αρκετά ενδιαφέροντα και «καυτά» ερωτήματα.

Μεταξύ των ερωτημάτων που του έθεσε ο Άρμιν Βόλφ ήταν και οι σχέσεις της Ρωσίας με τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, για το αν συμφωνεί με την άποψη ότι είναι ο τσάρος της Ρωσίας την οποία οδηγεί σε μια αυταρχική κοινωνία αλλά και για τις φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται «ημίγυμνος» ο οποίες κατά καιρούς είχαν προκαλέσει διάφορα επικριτικά σχόλια.

Ο Βόλφ αναφερόμενος στη συμφωνία συνεργασίας που σύναψε το 2016 το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» με το ακροδεξιό κόμμα Κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας είπε χαρακτηριστικά: «Πολλοί παρατηρητές θεωρούν, ότι η ρωσική ηγεσία μέσω τους κόμματος «Ενιαία Ρωσία» επιδιώκει να έχει σχέσεις με εθνικιστικά κόμματα, επειδή θέλουν να διαιρέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απαντώντας στο θέμα της συμφωνία συνεργασίας, είπε ότι γι αυτό το θέμα είναι καλύτερο να ρωτήσει των πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επειδή αυτός ηγείται της «Ενιαίας Ρωσίας» και πως ο ίδιος δεν ασχολείται «με κομματικά ζητήματα», υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του εν λόγω κόμματος. Όσον αφορά τις σχέσεις με τους ακροδεξιούς της Αυστρίας ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «επιδιώκουμε την συνεργασία με εκείνους που δημόσια δηλώνουν ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί μας. Μόνο σ’ αυτό να αναζητείτε τους λόγους κάποιων επαφών σε πολιτικό και κομματικό επίπεδο… και όχι στην επιθυμία μας να διασπάσουμε ή να προκαλέσουμε κατά κάποιο τρόπο προβλήματα στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχουμε τέτοιους σκοπούς, δεν είχαμε και δεν θα έχουμε», είπε ο Πούτιν.

«Είσαστε ήδη επί 18 χρόνια πρόεδρος ή πρωθυπουργός. Μερικοί λένε ότι έχετε μετατρέψει τη χώρα, η οποία ήταν στο δρόμο δημοκρατίας, σ’ ένα αυταρχικό σύστημα και ότι εσείς είσαστε ο τσάρος της. Συμφωνείται με αυτή την άποψη;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Πούτιν: «Όχι δεν συμφωνώ. Φυσικά και δεν συμφωνώ γιατί δεν ανταποκρίνεται απολύτως σε καμία πραγματικότητα, επειδή έχουμε ένα δημοκρατικό κράτος και ζούμε με βάση το ισχύον Σύνταγμα. Το Σύνταγμα μας κάνει λόγο για το ότι ο πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί για δύο συνεχείς θητείες, όχι περισσότερο.

Για αυτό μετά την άσκηση των δύο θητειών μου στην προεδρία άφησα το αξίωμα μου, δεν άλλαξα το Σύνταγμα και ανέλαβα άλλη θέση ως πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μετά από αυτό, όπως είναι γνωστό το 2012 επέστρεψα, και μέσω των εκλογών κέρδισα τις εκλογές».

«Τότε έχω μια τελευταία ερώτηση, ίσως λίγο ασυνήθιστη», του είπε ο δημοσιογράφος. «Υπάρχουν παρά πολλές δικές σας φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεστε ημίγυμνος, κάτι που είναι ασυνήθιστο για αρχηγό κράτους. Τις φωτογραφίες αυτές δεν της τραβούν ούτε οι παπαράτσι, ούτε οι τουρίστες, αλλά τις δίνει στην δημοσιότητα το ίδιο το Κρεμλίνο. Τι σημαίνουν αυτές οι φωτογραφίες;»

«Είπατε ότι εμφανίζομαι "ημίγυμνος". Δόξα σοι ο θεός που δεν είπατε "γυμνό". Εάν είμαι σε διακοπές δεν θεωρώ ότι πρέπει να κρύβομαι πίσω από τους θάμνους και δεν βρίσκω τίποτα το κακό σ' αυτό», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα πάντως με το αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF, την αποκλειστική αυτή συνέντευξη με τον πρόεδρο Πούτιν την είδαν περίπου 900.000 αυστριακοί.

«Οι κυρώσεις βλάπτουν τους πάντες»

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας είναι «μονομερείς και για όλους επιζήμιες», και «όλοι», συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, έχουν συμφέρον για μία άρση τους, τόνισε επίσης ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην κοινή συνέντευξη Τύπου το απόγευμα στη Βιέννη, μετά τις δίωρες συνομιλίες του με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε χαρακτηριστικά πως η Ρωσία δεν έχει «κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας στην Ευρώπη, αυτό είναι ένα πρόβλημα για εκείνους, οι οποίοι θέλουν, να υπάρχει ένα τέτοιο στην κατάσταση με την Ρωσία».

Όπως κατέστησε μάλιστα σαφές ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η Ρωσία είναι ανοικτή και πρόθυμη για συνεργασία, ενώ οι συζητήσεις για μια αποκατάσταση πλήρων σχέσεων δεν είναι μόνον προς συμφέρον της Ρωσίας, αλλά προς συμφέρον των κρατών της ΕΕ,

Ο Ρώσος πρόεδρος, κάνοντας αναφορές και στην απελευθέρωση από Ρώσους στρατιώτες της Αυστρίας από το ναζισμό, επαίνεσε τις αυστρο-ρωσικές σχέσεις, ειδικότερα παραπέμποντας στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Υπογράμμισε πως «η χώρα-κλειδί, η Αυστρία», εξασφαλίζει την τροφοδότηση της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ τάχθηκε με έμφαση υπέρ της κατασκευής του αγωγού «Nord Stream 2», που θα καθιστά δυνατή την εξαγωγή φυσικού αερίου, παρακάμπτοντας την Ουκρανία και την Πολωνία.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό» το διάλογο με τη Ρωσία, «η οποία αποτελεί σαφώς τμήμα της Ευρώπης», προσθέτοντας πως μερικά περιφερειακά και διεθνή προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνον με τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Σημείωσε επίσης πως από την πλευρά της Ευρώπης δεν βλέπει μία κατά βάση κρίση εμπιστοσύνης με τη Ρωσία, «θέματα αξιοπιστίας εμφανίζονται κάθε τόσο στην πολιτική», η αμοιβαία κατανόηση θα πρέπει να ενισχυθεί σε χαμηλό επίπεδο για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί μία «πλατφόρμα για τον κοινό διάλογο», που η πρώτη εκδήλωσή της θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι.

Ο Αυστριακός πρόεδρος τόνισε πως κατά τις συνομιλίες με το Ρώσο ομόλογό του βρήκαν μία «καλή βάση συζήτησης», εκφράζοντας ταυτόχρονα τη χαρά του που ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέλεξε να επισκεφθεί την Αυστρία ως πρώτη χώρα, έπειτα από την πρόσφατη επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα.

Μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό ομόλογό του, ο Ρώσος πρόεδρος είχε το απόγευμα συνάντηση με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο ιστορικό Μνημείο του Κόκκινου Στρατού, σε κεντρική πλατεία της Βιέννης, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της και τον τερματισμό της επτάχρονης γερμανοναζιστικής κατοχής, από τα σοβιετικά στρατεύματα τον Μάιο του 1945.

Αργότερα πρόκειται να επισκεφθεί το Οικονομικό Φόρουμ Αυστρίας-Ρωσίας στο Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας, ενώ το βράδυ θα εγκαινιάσουν με τον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν στο βιεννέζικο Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης έκθεση αντικειμένων του ξακουστού «Μουσείου Ερμιτάζ», πριν από την αναχώρηση του αργά τη νύχτα για τη Μόσχα.
Πρόκειται για την έκτη στη σειρά επίσημη επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στην Αυστρία και την πρώτη επίσκεψη του στο εξωτερικό μετά από την πρόσφατη επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα στα μέσα Μαρτίου, ενώ η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα που είχε επισκεφθεί επίσημα ο ίδιος τον Φεβρουάριο του 2001, έπειτα από την πρώτη εκλογή του ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η σημερινή μονοήμερη επίσημη επίσκεψή προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Βιέννη οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 50ής επετείου των συμφωνιών για παροχή φυσικού αερίου, οι οποίες είχαν υπογραφεί την 1η Ιουνίου του 1968 ανάμεσα στην δημόσια αυστριακή εταιρεία πετρελαιοειδών OMV και στην τότε Σοβιετική Ένωση και οι οποίες υπήρξαν οι πρώτες στην ιστορία συμφωνίες της Μόσχας με κάποια δυτική χώρα για την εξαγωγή σοβιετικού φυσικού αερίου.

Για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το κέντρο της Βιέννης είχε αποκλειστεί σε μεγάλη έκταση, 800 αστυνομικοί και 800 στρατιώτες, όπως επίσης 17 αεροσκάφη και ελικόπτερα, φρόντιζαν από τις πρωινές ώρες για την ασφαλή πραγματοποίηση της επίσκεψης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved