ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Λονδίνο: Τεράστια πυρκαγιά σε πολυτελές ξενοδοχείο κοντά στο Hyde Park (Pics+Vids)

Συναγερμός στο Λονδίνο: Τεράστια πυρκαγιά σε πολυτελές ξενοδοχείο κοντά στο Hyde Park (Pics+Vids)

Τουλάχιστον 120 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες στο κέντρο του Λονδίνου προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου (τοπική ώρα) στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων "Mandarin Oriental" στην οδό στη William κοντά στο Hyde Park, στην υπερπολυτελή περιοχή του Knightsbridge.

Είκοσι πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 120 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από την περιοχή έκλεισαν για πολλές ώρες, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Αυτόπτες μάρτυρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για πυκνό καπνό και στάχτη που είχαν καλύψει την περιοχή.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο: Ο Robbie Williams τρέχει να σωθεί από τη φωτιά στο ξενοδοχείο Mandarin

NINTCHDBPICT000123710497



Πυκνοί μαύροι καπνοί έβγαιναν από τους τελευταίους ορόφους του 12όροφου κτιρίου στο οποίο φιλοξενούνται μεταξύ άλλων ένα γνωστό, πολυτελές σπα και ένα βραβευμένο εστιατόριο.

Σε ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λονδίνου σημειώνεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά σβήστηκε τελικώς περίπου στις 21:30 (τοπική ώρα), έπειτα από περίπου πέντε ώρες, ενώ το ξενοδοχείο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τουλάχιστον 36 πελάτες και περίπου 250 εργαζόμενοι.

Οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης «έλαβαν τουλάχιστον 35 κλήσεις για βοήθεια καθώς η τεράστια πυρκαγιά δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω του πυκνού καπνού» στην περιοχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

NINTCHDBPICT000411423974

Η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental Hotel ξέσπασε στις 17.55 (ώρα Ελλάδας).



Πυροσβέστες από το Τσέλσι, το Κένσινγκτον, το Χάμερσμιθ, το Μπάτερσι έσπευσαν επί τόπου.

Το ξενοδοχείο Mandarin Oriental έχει 198 δωμάτια και σουίτες. Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν υπάρχουν τραυματισμοί.

Πηγή: Mirror, RT, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις