ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Ένοπλος κρατούσε όμηρο έγκυο που είχε περιλούσει με βενζίνη (Pics+Vid)

Παρίσι: Ένοπλος κρατούσε όμηρο έγκυο που είχε περιλούσει με βενζίνη (Pics+Vid)

Ένας άνδρας, που υποστήριζε ότι ήταν ένοπλος, κρατούσε ομήρους δύο ανθρώπους μέσα σε ένα μικρό κατάστημα στο κέντρο του Παρισιού ενώ ζητούσε να τον φέρουν σε επαφή με την πρεσβεία του Ιράν για να μεταφέρει ένα μήνυμα στη γαλλική κυβέρνηση, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.Έπειτα από τέσσερις ώρες άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εισέβαλλαν στον χώρο και κατάφεραν να συλλάβουν τον δράστη.

Η περιοχή όπου ήταν σε εξέλιξη η κατάσταση ομηρίας, στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μαζί με άνδρες των ειδικών δυνάμεων και της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Ιβ Λεφέμπρ το επεισόδιο αυτό δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.

Άλλη αστυνομική πηγή είπε ότι ο δράστης αρχικά χτύπησε ένα τρίτο πρόσωπο, που κατάφερε να διαφύγει. Ο άνδρας, που κρατούσε ένα όπλο το οποίο όμως έμοιαζε ψεύτικο, είχε περιλούσει με πετρέλαιο τους δύο ομήρους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για την ηλικία ή την εθνικότητα του δράστη. Η πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters είπε ότι είχε ζητήσει να τον φέρουν σε επαφή με την πρεσβεία του Ιράν.

«Το πρόσωπο αυτό συνελήφθη και οι όμηροι δεν κινδυνεύουν» ανέφερε μέσω του Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ηλικία ή την εθνικότητα του απαγωγέα. «Τα αιτήματά του ήταν πραγματικά αόριστα και ακατανόητα. Ο διαπραγματευτής δυσκολευόταν να τον καταλάβει», σχολίασε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις