Κυκλοφοριακό χάος στην Αθηνών - Λαμίας: Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην άνοδο

Κόλαση για τους οδηγούς που κατευθύνονται αυτή…

Συντάξεις: Το Δεκέμβριο η απόφαση για την περικοπή τους

Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της…

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα σαρώσουν ισχυρές καταιγίδες

Θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας…

«Σε τρεις μέρες κάθε καλάθι είναι για τον Παύλο Γιαννακόπουλο» (video)

Η αντίστροφη μέτρηση για το τουρνουά «Παύλος…

Ζεφύρι: Στη φυλακή ο 60χρονος για το βιασμό της 22χρονης - «Ήρθαμε πιο κοντά» κατέθεσε στον ανακριτή

Στην φυλακή οδηγείται ο 60χρονος Ρομά που κατηγορείται…

Ποιους θεωρούν ως επικίνδυνους «εχθρούς» τους οι Ρώσοι;

Ποιους θεωρούν ως επικίνδυνους «εχθρούς» τους οι Ρώσοι;

Τι έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία και η Μεγάλη Βρετανία είναι οι χώρες τις οποίες οι Ρώσοι θεωρούν «εχθρούς», σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Levada Centr και φέρει τον τίτλο «φίλοι και εχθροί της Ρωσίας», τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα 14 Ιουνίου στην δημοσιότητα.

Το ποσοστό των Ρώσων που θεωρούν τις ΗΠΑ ως ένα εχθρό, υπερέβη το 37% που ήταν το 2006 φθάνοντας το 78% το 2018 , και θεωρείται το υψηλότερο ποσοστό που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μετά το τέλος του «Ψυχρού πολέμου».

Η Ουκρανία βρίσκεται στην δεύτερη θέση της τριάδας των «εχθρών», αφού ένας στους δύο Ρώσους, ποσοστό δηλαδή 49%, θεωρεί την Ουκρανία «εχθρό».

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βρετανία, με την οποία οι σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά την δηλητηρίαση του ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στις 4 Μαρτίου στο Λονδίνο, την οποία αντιμετωπίζει ως ‘εχθρό’ το 38% των Ρώσων.

Επίσης σχεδόν ένας στους δύο Ρώσους (το 55%) βλέπουν αρνητικά και πολύ αρνητικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ένας στους τρεις Ρώσους (28%) βλέπει θετικά τους Ευρωπαίους σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 24-30 Μαΐου 2018 σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 και άνω, σε 52 περιφέρειες της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters