Πώς θα είστε σε 30 χρόνια από σήμερα;

Newsroom Newsroom

Πώς θα είστε σε 30 χρόνια από σήμερα;

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ανέπτυξαν ερευνητές από την Κίνα και τις ΗΠΑ. 

Το νέο σύστημα μπορεί να επεξεργαστεί μια τωρινή φωτογραφία μας και να μας παρουσιάσει το πώς θα είμαστε μετά από 30 χρόνια.

Οι ερευνητές από την Κίνα και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το «Science», ανέπτυξαν ένα σύστημα που χρησιμοποιεί έναν ειδικού τύπου αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος αποτελείται από δύο ανταγωνιστικά μεταξύ τους μέρη (Generative Adversarial Network-GAN).

Το ένα μέρος παίρνει τη φωτογραφία ενός προσώπου και αναπαράγει ένα άλλο πρόσωπο του ίδιου ανθρώπου σε μια μελλοντική ηλικία. Το δεύτερο μέρος -μετά από την κατάλληλη εκπαίδευση- συγκρίνει αυτή την εικόνα με την πραγματική εικόνα κάποιου άλλου ανθρώπου στην ίδια μελλοντική ηλικία-στόχο, βελτιώνοντας έτσι την αρχική εικόνα.

Οι επιστήμονες εκπαίδευσαν το σύστημά τους τροφοδοτώντας το με περισσότερες από 100.000 εικόνες από βάσεις δεδομένων προσωπικοτήτων σε διαφορετικές ηλικίες της ζωής τους.

Μελλοντικά το σύστημα θα μπορούσε να βοηθήσει την αστυνομία στον εντοπισμό εξαφανισμένων ατόμων, δίνοντας στις Αρχές μια εκόνα για το πώς μπορεί να είναι ο αναζητούμενος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πώς θα είστε σε 30 χρόνια από σήμερα;
01
Πώς θα είστε σε 30 χρόνια από σήμερα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved