ΚΟΣΜΟΣ

«Restaurant 1683»: Ένα... διαφορετικό εστιατόριο σε σκηνικό δάσους!

«Restaurant 1683»: Ένα... διαφορετικό εστιατόριο σε σκηνικό δάσους!

Στην εγκατάσταση, ένα δάσος, τεχνητό χιόνι και ένα γιγάντιο ρολόι-κούκος είναι το σκηνικό στο οποίο επιδόθηκαν σε γεύσεις οι συνδαιτυμόνες.

Ένα πρόσκαιρο ρεστοράν ετοίμασε ο Χέντρικ Μίλερ (Hendrik Müller) στο Λος Άντζελες για τον εορτασμό των 333 χρόνων της γερμανικής εταιρείας κουζινών Gaggenau. Η εγκατάσταση «Restaurant 1683» φιλοξενήθηκε στον 11ο όροφο του Cooper Building, μιας αποθήκης στο κέντρο του Λος Άντζελες και, για τρία βράδια, οι τυχεροί γεύτηκαν την τέχνη τού με τρία αστέρια Μισελέν Ντάνιελ Χαμ (του σεφ του Eleven Madison Park, του NoMad New York, και του προσφάτως λανσαρισμένου NoMad Los Angeles). Ο Γερμανός σχεδιαστής και η ομάδα του, η Einszu 33, εμπνεύστηκαν από τις ρίζες της Gaggenau-σιδεράδικο για καρφιά στο Μαύρο Δάσος της Βαυαρίας, δάσος φημισμένο από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και από τα ρολόγια-κούκους.

«Η δική μας ερμηνεία γέννησε αμέσως την ιδέα να δημιουργήσουμε μια εμπειρία κατάδυσης σε ένα σκηνικό δάσους, μια εμπειρία που θα ζωντάνευε τη μυστικιστική ατμόσφαιρα του Μαύρου Δάσους» εξήγησε, στο Dezeen, ο Χέντρικ Μίλερ. Εισερχόμενοι οι θαμώνες του πρόσκαιρου εστιατορίου στο Cooper Building ανεβαίνουν με ανελκυστήρα εμπορευμάτων στον 11ο όροφο, όπου τους προϋπαντίζει ένα τεράστιο λευκό ρολόι-κούκος (για τις απαραίτητες φωτογραφίες και selfies). «Η συνολική ατμόσφαιρα στην οποία καταλήξαμε ήταν αυτή ενός χιονισμένου δάσους, πλημμυρισμένου από «φεγγαρόφωτο» που δημιουργεί μοτίβα κλαριών στο πάτωμα του χώρου ενδιαίτησης» περιέγραψε ο Μίλερ. Σαν ένα ταξίδι σε σκουληκότρυπα στο διάστημα: από τη διάσταση του παραμυθιού, στην πολύ πραγματική, απτή διάσταση λειτουργίας της αίσθησης της γεύσης.

Σχετικές ειδήσεις