Δεν τελειώνουν τα βάσανα του Σίλβιο

Δεν τελειώνουν τα βάσανα του Σίλβιο

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης για την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

 

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι το προβάδισμα της κεντροαριστεράς αντιπολίτευσης έναντι της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του ύ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών αυξάνεται αισθητά.

Το ποσοστό των Δημοκρατικών της Αριστεράς, της Ιταλίας των Αξιών του Αντόνιο Ντι Πιέτρο και του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, μαζί με τους Σοσιαλιστές και τους Ριζοσπάστες, φθάνει συνολικά το 45,5%. Η κεντροδεξιά (το μπερλουσκονικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας και η Λέγκα του Βορρά) χάνει δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περασμένο μήνα και δεν ξεπερνά το 35,5%.

Ο κεντρώος "τρίτος πόλος" παραμένει στο 13%, ενώ το κίνημα "πέντε αστέρων" του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο --που θεωρείται πως εκφράζει τα αιτήματα της "αντιπολιτικής"--, πείθει το 5% !

Σε ότι αφορά τον δείκτη εμπιστοσύνης της κυβέρνησης του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ: μόνο το 22% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι έχει "αρκετή ή μεγάλη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση". Μείωση της τάξης τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε ένα μήνα και σαράντα από τον Ιούνιο του 2008.

Μόνον δυο υπουργοί, τέλος, διατηρούν δημοτικότητα ανώτερη του 50%: ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, με 57% και ο υπουργός Εργασίας, Μαουρίτσιο Σακόνι, με 51%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του IPR Marketing σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων.