ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μακρόν κατσάδιασε έφηβο που... τόλμησε να τον αποκαλέσει «Μανού» (vid)

Ο Μακρόν κατσάδιασε έφηβο που... τόλμησε να τον αποκαλέσει «Μανού» (vid)

Δείτε την έντονη αντίδραση του Γάλλου προέδρου

Ο Εμανουέλ Μακρόν τα… έψαλε σε Γάλλο έφηβο που του απευθύνθηκε ως «Μανού» και τραγούδησε μπροστά του τον ύμνο του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Μακρόν βρισκόταν σε μια τελετή στη βόρεια Γαλλία, φόρο τιμής στο κάλεσμα του στρατηγού Σαρλ ντε Γκολ για λαϊκή αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το αγόρι στεκόταν πίσω από ένα κιγκλίδωμα, την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος περνούσε από εκεί χαιρετώντας το πλήθος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο LCI κατέγραψε τον νεαρό να ψελλίζει τους στίχους από τον ύμνο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και λίγο μετά να ρωτάει τον πρόεδρο: «Όλα καλά, Μανού;» ("Ca va Manu?").

«Όχι, όχι, βρίσκεσαι σε μια επίσημη εκδήλωση» του απάντησε αυστηρά κι απότομα ο Εμανουέλ Μακρόν. «Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο. Μπορείς να κάνεις σαν ανόητος, αλλά σήμερα ψέλνουμε τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας και τον Ύμνο της γαλλικής Αντίστασης. Θα απευθύνεσαι σε εμένα ως "κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας" ή απλά "κύριε"».

Το αγόρι ζήτησε συγγνώμη. «Ναι, κύριε πρόεδρε».

Ωστόσο, ο Εμανουέλ Μακρόν συνέχισε: «Πρέπει να συμπεριφέρεσαι σωστά. Ακόμα κι αν κάποια ημέρα θελήσεις να ηγηθείς μιας επανάστασης, πρώτα πρέπει να αποκτήσεις ένα πτυχίο και να μάθεις πώς φέρνουν φαγητό στο τραπέζι».

Δείτε το βίντεο: