ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο στην Ινδία: Δέκα μέλη οικογένειας βρέθηκαν απαγχονισμένα στο σπίτι τους (pics&vid)

Μυστήριο στην Ινδία: Δέκα μέλη οικογένειας βρέθηκαν απαγχονισμένα στο σπίτι τους (pics&vid)

Είχαν καλυμμένα τα μάτια τους, ήταν δεμένα πισθάγκωνα και κρέμονταν από το ταβάνι.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι δέκα μέλη οικογένειας βρέθηκαν απαγχονισμένα σε περιοχή της Ινδίας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγω για μαζική αυτοκτονία στο πλαίσιο μυστικιστικής τελετής.

Η αστυνομία ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει τα σενάρια και οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση.

Το φρικιαστικό σκηνικό αποκαλύφτηκε όταν γείτονας της οικογένειας εντόπισα τα πτώματα έξι γυναικών, δύο αγοριών 15 χρονών και δύο ανδρών στο σπίτι τους στο προάστιο Μπουράρι του Νέου Δελχί.

Κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας. Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο και ανακάλυψαν 10 σορούς με καλυμμένα τα μάτια και βαμβάκι στα αυτιά να κρέμονται δεμένα με καλώδια και κασκόλ με θρησκευτικά μοτίβα, ενώ η σορός μιας γυναίκας γύρω στα εβδομήντα βρέθηκε στραγγαλισμένη.

Τα θύματα πιστεύεται ότι διέπραξαν μαζική αυτοκτονία καθώς δεν βρέθηκαν τραύματα από σφαίρες. Η είσοδος δεν ήταν παραβιασμένη, ενώ δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε ανθρωποκτονία.

Αντίθετα βρέθηκαν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, χειρόγραφα σημειώματα που δείχνουν ότι η οικογένεια προετοιμαζόταν για τη «μαζική σωτηρία» κι είχαν διερευνήσει τρόπους για να απαγχονιστούν.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νεκροψίας, πάντως, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας και αναλύονται τα δεδομένα των κλήσεων από τα κινητά των θυμάτων, ενώ ανακρίνονται περίοικοι. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείουμε τίποτε», δήλωσε πηγή της αστυνομίας.