«Πιο πιθανό να πάρει η Ρεάλ πρωτάθλημα παρά να νικήσω!»

«Πιο πιθανό να πάρει η Ρεάλ πρωτάθλημα παρά να νικήσω!»

Ο υποψήφιος του ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος PSOE στις βουλευτικές εκλογές, Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, δήλωσε ότι είναι πιο δύσκολο για τον ίδιο να καλύψει το προβάδισμα του συντηρητικού αντιπάλου του στις δημοσκοπήσεις απ' ότι να δει την ομάδα του, τη Ρεάλ Μαδρίτης, να παίρνει το πρωτάθλημα.

 

«Αυτή τη στιγμή, είναι ευκολότερο να δω τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίρνει το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα απ' ότι να ξεπεράσω τον Ραχόι», παραδέχθηκε ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την πρωθυπουργία μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι της αθλητικής εφημερίδας Marca αναφερόμενος στον Μαριάνο Ραχόι, τον αντίπαλό του, του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP).

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το PSOE βρίσκεται στα χειρότερα επίπεδα που βρέθηκε ποτέ στην ιστορία του, καθώς παίρνει 30,3% ως 31% στην πρόθεση ψήφου ενόψει των εκλογών της 20ης Νοεμβρίου. Το PP από την πλευρά του παίρνει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά από 45,3% ως 47,4%.

Από ποδοσφαιρικής απόψεως, η Ρεάλ Μαδρίτης, με 25 βαθμούς, προηγείται αυτή τη στιγμή στο ισπανικό πρωτάθλημα με ένα βαθμό διαφορά από τη μεγάλη αντίπαλό της, την Μπαρτσελόνα, την περυσινή πρωταθλήτρια.

Περίπου δύο εβδομάδες πριν από το ραντεβού με τις κάλπες, ο 60χρονος Ρουμπαλκάμπα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στραφεί στο ποδόσφαιρο μετά τις εκλογές. «Δεν θα με ενοχλούσε να μπω αργότερα στη διοίκηση. Αν αποσυρθώ, ο Φλορεντίνο (Πέρεθ, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης) μου είπε ότι θα μπορούσα να ενταχθώ στη διοίκηση (της Ρεάλ). Θα ήταν διασκεδαστικό», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και δεύτερος στην ιεραρχία της κυβέρνησης.