ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός δισεκατομμυριούχος στην προσπάθειά του να τραβήξει μια φωτογραφία (vid)

Νεκρός δισεκατομμυριούχος στην προσπάθειά του να τραβήξει μια φωτογραφία (vid)

Βρήκε τραγικό θάνατο στη διάρκεια ταξιδιού στη νότια Γαλλία, πέφτοντας από ύψος δέκα μέτρων.

Ο Γουάνγκ Τζιαν, ένας από τους προέδρους και ιδρυτές του κινεζικού ομίλου HNA, πέθανε κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού ταξιδιού στη Γαλλία στις 3 Ιουλίου, υποκύπτοντας στα σοβαρά τραύματα που υπέστη ύστερα από πτώση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος.

Ο όμιλος HNA, που ακολούθησε μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική εξαγορών, ανακοίνωσε ότι ο 57χρονος Γουάνγκ, που είχε ένα ατύχημα στην Προβηγκία, στη νότια Γαλλία, έλαβε ιατρική βοήθεια μετά την πτώση του αλλά δεν κατάφερε να ανακάμψει.

Πηγή της Αστυνομίας στη Γαλλία δήλωσε ότι ο Γουάνγκ πέθανε αφού έπεσε από τοιχίο ύψους 10 μέτρων ενώ προσπαθούσε να τραβήξει φωτογραφίες στο χωριό Μπονιέ κοντά στην Αβινιόν.

«Προσπάθησε να σκαρφαλώσει έναν χαμηλό τοίχο, να δει τη θέα και να τραβήξει φωτογραφίες», δήλωσε η πηγή. Όταν δεν τα κατάφερε την πρώτη φορά, προσπάθησε και πάλι. «Έπεσε από το πάνω μέρος, από ύψους 10 μέτρων».

Ο όμιλος HNA, που εδρεύει στη νήσο Χαϊνάν στην νότια Κίνα και είναι περισσότερο γνωστός ως ιδιοκτήτης της Hainan Airlines, έχει προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών του στοιχείων, μεταξύ των οποίων ποσοστών στην Deutsche Bank και την Hilton Worldwide Holdings, καθώς οι επιθετικές εξαγορές που πραγματοποίησε είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά το χρέος του.

«Ο όμιλος HNA εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους πολυάριθμους φίλους του κ. Γουάνγκ», ανέφερε σε ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο και τα διοικητικά στελέχη του HNA, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σήμερα θρηνούμε την απώλεια ενός εξαιρετικά προικισμένου ηγέτη και πρότυπου, του οποίου το όραμα και οι αξίες θα συνεχίσουν να είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους που είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν καθώς και για πολλούς άλλους, τους οποίους επηρέασε με τη δουλειά και τις φιλανθρωπίες του».