ΚΟΣΜΟΣ

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη δραματική επιχείρηση διάσωσης σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη (Pics)

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη δραματική επιχείρηση διάσωσης σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη (Pics)

Tαϊλάνδη | Ειδήσεις: Τα τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης -πολύ νωρίτερα μάλιστα από το προβλεπόμενο- έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

thai rescue 3

Ο ίδιος δήλωσε ότι το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 17:40 τοπική ώρα και πρόσθεσε ότι οι διασώστες χρειάζονται «περίπου 10 ώρες» για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης καθώς τελείωσε το οξυγόνο που χρησιμοποιούν οι δύτες. Στην επιχείρηση διάσωσης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες - 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Οι διασώστες αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα 8 Ιουλίου στην επικίνδυνη αυτή αποστολή από φόβο για τυχόν άνοδο της στάθμης των υδάτων.

3700

2869 copy

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις της δραματικής επιχείρησης διάσωσης στην Ταϊλάνδη.Ταϊλάνδη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)