ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Τα τέσσερα πρώτα αγόρια που σώθηκαν από το σπήλαιο - Αυτές είναι οι ιστορίες τους (pics)

Ταϊλάνδη: Τα τέσσερα πρώτα αγόρια που σώθηκαν από το σπήλαιο  - Αυτές είναι οι ιστορίες τους (pics)

Έζησαν τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους, μένοντας εγκλωβισμένα για περισσότερες από 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο σπήλαιο του Ταμ Λουάνγκ, στην Ταϊλάνδη.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα πρώτα τέσσερα αγόρια της ομάδας ποδοσφαίρου ανάπνευσαν την Κυριακή (08/07/2018) για πρώτη φορά τον καθαρό αέρα, όταν οι διασώστες κατόρθωσαν να τα απεγκλωβίσουν και να τα επαναφέρουν στην επιφάνεια.

Δείτε το βίντεο:

Η πρώτη φάση της διάσωσης των μαθητών κράτησε συνολικά τρεισήμισι ώρες και έγινε υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση έμπειρων βρετανών δυτών και τη συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων της Ταϊλάνδης.

Το πρώτο αγόρι που βγήκε από το πλημμυρισμένο σπήλαιο ήταν ο 13χρονος Μονκόλ Μπουνπιάμ, γνωστός ως Μαρκ.

mark

Ακολούθησε ο 14χρονος Πράτζακ Σουθάμ, τον οποίο αποκαλούν και Νότε. Ο 14χρονος χαρακτηρίζεται ως ένα ήσυχο παιδί που αγαπά τον αθλητισμό. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η θεία του στη Daily Mail, το όνειρό του είναι να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

prajak

Αμέσως μετά, ήταν η σειρά του 11χρονου Ναταγούτ Τακαμσάι, γνωστού ως Τλε. Η ιστορία αυτού του παιδιού είναι, ίσως, η πιο τραγική: Υποφέρει από άσθμα και πριν από λίγα χρόνια είχε χάσει την αδερφούλα του από καρκίνο.

tle

Τελευταίος στη σειρά της πρώτης ομάδας των διασωθέντων ήταν ο 15χρονος Πιπάτ Μπόντι, ο αποκαλούμενος και Νικ. Σύμφωνα με την Daily Mail, το αγόρι αυτό δεν θα έπρεπε ποτέ να βρίσκεται στη σπηλιά, αφού δεν ήταν μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας είναι φίλος του και έτσι ακολούθησε την ομάδα στη σπηλιά.

pipat

Συγκίνηση για τους γονείς – Χαμόγελα για τους συμμαθητές

Σύμφωνα, πάντα, με την Daily Mail, συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν, όταν τα τέσσερα αγόρια έπεσαν στην αγκαλιά των γονιών τους που έζησαν ώρες αγωνίας όλο το διάστημα από τη στιγμή που παγιδεύτηκαν στη σπηλιά έως και τη διάσωσή τους.

thailand students 768x512

Την ίδια στιγμή, στο σχολείο Μάε Σάι, όπου φοιτούν τα έξι από τα 12 αγόρια που εγκλωβίστηκαν στη σπηλιά στην Ταϊλάνδη, οι συμμαθητές τους, τους περιμένουν με ανυπομονησία. Ήδη στο προαύλιο είχε αναρτηθεί πανό με φωτογραφίες των παιδιών από το σημείο όπου εγκλωβίστηκαν. Κάποια από τα παιδιά γνώριζαν αγγλικά και απάντησαν σε βασικές ερωτήσεις των διασωστών. «Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν τα αγγλικά», γράφει το πανό.

Τα χαμόγελα των συμμαθητών τους περίσσευαν, στο άκουσμα της είδησης του απεγκλωβισμού τους.

Μόλις τα παιδιά μπορέσουν να ανακτήσουν τον κανονικό ρυθμό της ζωής τους, θα επιστρέψουν στο σχολείο. Όμως, κανείς δεν πρόκειται να τα πιέσει. Κι αυτή ήταν η υπόσχεση που τους έδωσε ο ίδιος ο δάσκαλός τους: Να μη δώσουν εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα στο σχολείο.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες από τη διάσωση στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης