ΚΟΣΜΟΣ

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Μπεναλά - Δείτε νέο αποκαλυπτικό βίντεο

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Μπεναλά - Δείτε νέο αποκαλυπτικό βίντεο

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα 30 Ιουλίου ότι ξεκινά νέα έρευνα στο πλαίσιο της υπόθεσης Μπεναλά, για ένα νέο περιστατικό βιαιοπραγιών που διαπράχθηκαν ανήμερα της Πρωτομαγιάς στο Παρίσι, αυτήν την φορά στον Βοτανικό Κήπο, λίγες ώρες πριν από τις συγκρούσεις στην πλατεία Κοντρσκάρπ.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις μηνύσεις κατά αγνώστου που κατέθεσαν δύο νέοι ηλικίας 23 και 24 ετών, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τους προσήγαγαν με τη βία στον Βοτανικό Κήπο, όπου βρίσκονταν ο πρώην συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά και ο Βενσάν Κρας, υπάλληλος του κυβερνώντος κόμματος LREM.

Δείτε το νέο βίντεο:

Δείτε τα βίντεο που άνοιξαν τον «Ασκό του Αιόλου»:

Σε μια συνέντευξη στη Journal du Dimanche, ο Μπεναλά αρνήθηκε κάθε «επέμβαση» από τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των γεγονότων που καταγγέλλονται στη νέα έρευνα της γαλλικής δικαιοσύνης. «Βρισκόμουν πίσω από τους αστυνομικούς ως παρατηρητής, μπορούμε να το δούμε ξεκάθαρα…» υπογράμμισε ο ίδιος.

Η νέα έρευνα ξεκίνησε μεταξύ άλλων για «άσκηση βίας από πρόθεση από πρόσωπο που κατέχει δημόσιο αξίωμα», σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

benalla19

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των δύο εναγόντων, οι Βενσάν Κρας και Αλεξάντρ Μπεναλά και ο αστυνομικός που τους συνόδευε εκείνη την ημέρα έχουν αναγνωριστεί σε σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Libération.