Σενάριο Παπανδρέου και για τον Μπερλουσκόνι

Σενάριο Παπανδρέου και για τον Μπερλουσκόνι

Ο ιταλικός Τύπος επιμένει σε επικείμενη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρά τη διάψευση τόσο από τον ίδιο όσο και από στενούς του συνεργάτες.

Ο δημοσιογράφος Τζουλιάνο Φεράρα επιμένει ότι ο «Καβαλιέρε» πρόκειται άμεσα να παραιτηθεί, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του, «Ιλ Φόλιο».

«Ο Μπερλουσκόνι θα παρουσιασθεί ενώπιον της βουλής και της γερουσίας, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να εγκρίνει το νόμο οικονομικής σταθερότητας και την τροπολογία που περιέχει μέρος των μέτρων που ζήτησε η Ευρώπη, και μετά από ένα λεπτό θα ανακοινώσει ότι παραιτείται, ζητώντας εκλογές για τον Ιανουάριο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Από τη μεριά του, το γνωστό καθολικό περιοδικό «Famiglia Cristiana», θεωρεί ότι «ήρθε η ώρα του πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου Μάριο Μόντι, ο οποίος μπορεί να ηγηθεί ενός σχήματος που να βγάλει τη χώρα από τη βαλτωμένη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει».

Στο μεταξύ, αύριο στις 11 το πρωί, τοπική ώρα, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης πρόκειται να συναντηθούν και να αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν στην ψηφοφορία για την έγκριση του ισολογισμού του Δημοσίου για το 2010.

Η ανακοίνωση του Μπερλουσκόνι, πάντως, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, προκάλεσε νέα άνοδο των σπρεντ στις 480 μονάδες, αλλά και της απόδοσης των δεκαετών ομολόγων του ιταλικού Δημοσίου στο 6,58%.