ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Γένοβα: Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού του πράσινου φορτηγού που σώθηκε

Τραγωδία στη Γένοβα: Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού του πράσινου φορτηγού που σώθηκε

Συγκλονίζει η περιγραφή του37χρονου οδηγού του πράσινου φορτηγού, που βρέθηκε δίπλα στο σημείο της γέφυρας Μοράντι που κατέρρευσε στη Γένοβα και σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Η φωτογραφία του φορτηγού έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για θαύμα.

«Είδα τον δρόμο να καταρρέει, με όλα τα αυτοκίνητα μπροστά μου», είπε στους διασώστες. Ο τυχερός οδηγός και πατέρας επέστρεφε από μια παράδοση σε ένα παντοπωλείο και ταξίδευε από τη Σαβόνα στη Γένοβα. Βρισκόταν στη μία από τις δύο λωρίδες με κατεύθυνση το Λεβάντε.

Λίγο νωρίτερα, τον προσπέρασε ένα αυτοκίνητο, που μπήκε μπροστά του. Όπως εξήγησε έβρεχε πολύ και δεν μπορούσες να τρέξεις. Όταν με προσπέρασε το αυτοκίνητο, μείωσα ταχύτητα για να κρατήσω απόσταση, αφού ήταν αδύνατον να φρενάρω με τη βροχή και η ορατότητα ήταν περιορισμένη».

Τότε ήταν που η γέφυρα άρχισε να καταρρέει. «Τα πάντα γύρω μου άρχισαν να τρέμουν. Το αυτοκίνητο μπροστά μου εξαφανίστηκε. Ήταν λες και είχε χαθεί μέσα στα σύννεφα. Κοίταξα ψηλά και είδα τη γέφυρα να πέφτει. Φρέναρα. Κάρφωσα τα πόδια μου στα φρένα για να σταματήσει το φορτηγό», ανέφερε.

«Ενστικτωδώς, όταν είδα το κενό μπροστά μου, έβαλα όπισθεν, σαν να προσπαθούσα να ξεφύγω από αυτή την κόλαση», πρόσθεσε.

Ο 37χρονος κατάφερε να διανύσει 12 μέτρα με την όπισθεν. «Κατάλαβα πως όλα είχαν καταρρεύσει, πως έπρεπε να ξεφύγω. Πετάχτηκα έξω από το φορτηγό και άρχισα να τρέχω. Έβρεχε καταρρακτωδώς. Είδα κι άλλους οδηγούς και τους είπα να φύγουν αμέσως», είπε στους διασώστες.

Διαβάστε επίσης: Γένοβα: Από θαύμα γλίτωσε οδηγός - Δείτε πού σταμάτησε δευτερόλεπτα πριν καταρρεύσει η γέφυρα (vid)