ΚΟΣΜΟΣ

Ασύλληπτο: Μητέρα προσπάθησε να κάνει μόνη της έκτρωση με... μαϊντανό και βρήκε τραγικό θάνατο

Ασύλληπτο: Μητέρα προσπάθησε να κάνει μόνη της έκτρωση με... μαϊντανό και βρήκε τραγικό θάνατο

Τραγικό θάνατο, προκαλώντας νέα θύελλα αντιδράσεων για το νόμο που καθιστά την άμβλωση παράνομη, βρήκε μία μητέρα στην Αργεντινή, η οποία προσπάθησε να κάνει μόνη της έκτρωση.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα του Μπουένος Άιρες, το τραγικό περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων.

Η 34χρονη γυναίκα, που αναφέρεται ως Liz, φέρεται να τοποθέτησε κλωνάρια μαϊντανού στον κόλπο της προκειμένου να αποβάλει.

Το μόνο που κατάφερε ωστόσο τελικά ήταν να προκαλέσει μόλυνση, αλλά και να τραυματιστεί σοβαρά, με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στην Εντατική του νοσοκομείου Pacheco.

Εκεί οι γιατροί της αφαίρεσαν τη μήτρα, ενώ ακολούθως η μητέρα ενός αγοριού δύο ετών μεταφέρθηκε στα επείγοντα άλλου νοσοκομείου.

Παρά τις απέλπιδες ωστόσο προσπάθειες των γιατρών, παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές και η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

«Υπέστη σοβαρή λοίμωξη και σηπτικό σοκ από το μαϊντανό», ανέφερε η Ana Paula Fagioli, μέλος της διαδικτυακής δικηγορικής ομάδας «Decision Right Net» που ασχολήθηκε με την υπόθεση της άτυχης γυναίκας.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η μητέρα της, η οποία τη μετέφερε στο νοσοκομείο, απέκρυψε πώς μολύνθηκε η κόρη της αφού η έκτρωση στη χώρα τιμωρείται ακόμα και με ποινή φυλάκισης.

«Για αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι νόμιμες αμβλώσεις κοστίζουν ακριβά στο κράτος, εγώ τους απαντά ότι το κόστος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ μεγαλύτερο», καταλήγει η Fagioli, συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απελπισίας μιας φτωχής γυναίκας»…