ΚΟΣΜΟΣ

Eπίθεση Τραμπ σε FED, Κίνα και ευρώ

Eπίθεση Τραμπ σε FED, Κίνα και ευρώ

Νέα επίθεση αυτή τη φορά προς FED, Κίνα και Ευρώπη εξαπολύει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν περιμένει να σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, ενώ κατηγόρησε την Κίνα και την Ευρωζώνη ότι χειραγωγούν τα νομίσματα τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «δεν τον ενθουσιάζει η αύξηση των επιτοκίων» που αποφάσισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε την Κίνα και την Ευρώπη ότι χειραγωγούν τα νομίσματά τους.

Ο ΝτόναλντΤραμπ, ο οποίος διόρισε πέρυσι τον Πάουελ στη θέση της Τζάνετ Γιέλεν, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ότι διαφωνεί με την αύξηση των επιτοκίων και πιστεύει πως η Fed θα έπρεπε να τον «διευκολύνει» περισσότερο. «Θα έπρεπε να μου δίνεται κάποια βοήθεια από τη Fed», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαι ενθουσιασμένος με την αύξηση των επιτοκίων» εκ μέρους του Πάουελ, συνέχισε, τονίζοντας ότι θα ασκεί κριτική στην ομοσπονδιακή τράπεζα αν συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει στην ανεξαρτησία της Fed, απάντησε ότι πιστεύει πως η Fed πρέπει να κάνει «ό,τι είναι καλό για τη χώρα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της και ότι οι Ευρωπαίοι κάνουν το ίδιο με το ευρώ. Όπως είπε, όταν οι ΗΠΑ έβαλαν δασμούς στην Κίνα, το Πεκίνο μείωσε τεχνητά την αξία του γιουάν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε επίσης «πολύ επικίνδυνο» οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook να προσπαθούν να ελέγξουν το περιεχόμενο που αναρτάται στις πλατφόρμες τους.

Το σχόλιο αυτό γίνεται σε μια περίοδο που η βιομηχανία των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης δέχεται ισχυρές πιέσεις από το Κογκρέσο για να ελέγξει την ξένη προπαγάνδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters