Γερμανός ΥΠΕΞ: «Σηκωθείτε από τον καναπέ και πολεμήστε το ρατσισμό»

Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας κατηγόρησε τους Γερμανούς ότι παίρνουν πολύ αψήφιστα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, τονίζοντας ότι θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.
Γερμανός ΥΠΕΞ: «Σηκωθείτε από τον καναπέ και πολεμήστε το ρατσισμό»
1'

«Πρέπει να αντιταχθούμε στους ακροδεξιούς εξτρεμιστές», τονίζει χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη Bild.

Οι Γερμανοί, σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό υπουργό Εξωτερικών, πρέπει να αγωνίζονται περισσότερο για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

«Στη γενιά μου έχει δοθεί η ελευθερία, το κράτος δικαίου και η δημοκρατία», συμπλήρωσε ο Μάας στην Bild, υπογραμμίζοντας: «Εμείς δεν αγωνιζόμαστε γι αυτά, τα θεωρούμε αυτονόητα. Δυστυχώς, υπάρχει μια απάθεια στην κοινωνία μας που πρέπει να υπερνικήσουμε».

Αναφερόμενος στη βίαια δράση της άκρας δεξιάς στο Χέμνιτζ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών απαίτησε από τους συμπατριώτες του «να σηκωθούν από τον καναπέ και να ανοίξουν το στόμα τους. Η εποχή της απάθειας πρέπει να τελειώσει».

Ο Mάας φοβάται για τη φήμη της Γερμανίας

«Αν ο χαιρετισμός του Χίτλερ εμφανίζεται σήμερα στους δρόμους μας, αυτό είναι κρίμα για τη χώρα μας», συνέχισε ο Μάας.

Τώρα όλη η κοινωνία καλείται να σώσει τη φήμη της Γερμανίας στον κόσμο: «Πρέπει να αντιταχθούμε στην άκρα δεξιά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους νεοναζί και τους αντισημίτες. Μόνο τότε τα ξενοφοβικά εγκλήματα που βλάπτουν τη φήμη της Γερμανίας θα σταματήσουν».

Η Ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλι (SPD) δήλωσε, από την πλευρά της, στη γερμανική εφημερίδα ότι η έρευνα στο Χέμνιτζ θα πρέπει να διευκρινίσει σε ποιο βαθμό βρίσκονται δίκτυα ακροδεξιών οργανώσεων πίσω από τις διαδηλώσεις και τις ξενοφοβικές εξεγέρσεις. «Δεν ανεχόμαστε οι ακροδεξιοί να διεισδύουν στην κοινωνία μας», τόνισε.

Πηγή: Die Welt, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή