ΚΟΣΜΟΣ

Συγκινεί η 91χρονη μητέρα του Σεργκέι Σκριπάλ: Περιμένει μόνο ένα τηλεφώνημα από το γιο της

Συγκινεί η 91χρονη μητέρα του Σεργκέι Σκριπάλ: Περιμένει μόνο ένα τηλεφώνημα από το γιο της

Η Γιούλια Σκριπάλ, κόρη του πρώην κατασκόπου της GRU (υπηρεσία κατασκοπείας του στρατού-σ.σ) Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος έχει καταδικαστεί στη Ρωσία για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας, σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ρωσία, μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία του πατέρα της.

Τη δήλωση αυτή έκανε η εξαδέλφη της Βικτόρια Σκριπαλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Μόσχα.

Η Βικτόρια Σκριπάλ είπε επίσης ότι η εξαδέρφη της Γιούλια τής τηλεφώνησε από την Αγγλία, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πού συγκεκριμένα βρίσκεται

«Τη ρώτησα ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον; Μου είπε ότι πρωταρχικό της καθήκον είναι να περιμένει να γίνει καλά ο πατέρας της. Μόλις γίνει καλά, θα έρθει πίσω στην Ρωσία», είπε η Βικτόρια Σκριπάλ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η μητέρα του Σεργκέι Σκριπάλ, η Ελένα Γιάκοβλεβνα η οποία ζει στο Γιαροσλάβ, περιμένει να της τηλεφωνήσει ο γιός της.

«Είναι 91 ετών. Περιμένει αυτό το τηλεφώνημα, δεν θέλει τίποτα άλλο. Θέλει να της τηλεφωνήσει ο γιός της. Ξέρω ότι, αν είναι καλά και αν όλα είναι περίφημα, θα μπορούσε να της τηλεφωνήσει» είπε η Βικτόρια.

Νωρίτερα η Βικτόρια Σκριπάλ είχε πει ότι η εξαδέρφη της, η Γιούλια, τής είχε τηλεφωνήσει τρεις φορές. Τον Απρίλιο και τον Ιούλιο. Η τελευταία συνομιλία μεταξύ της Γιούλιας και της Βικτόριας έγινε στις 24 Ιουλίου, την ημέρα των γενεθλίων της μητέρας του Σεργκέι Σκριπάλ.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ