ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρέφει στη φυλακή ο Μοσέ Κατσάβ

Επιστρέφει στη φυλακή ο Μοσέ Κατσάβ

Επικύρωσε σήμερα το ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο την ποινή της επταετούς κάθειρξης στην οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.

«Χωρίς αμφιβολία, υπήρξε βιασμός, γιατί οι σεξουαλικές σχέσεις δεν έγιναν με τη συναίνεση των θυμάτων, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ειδύλλιο. Ο Μοσέ Κατσάβ χρησιμοποίησε τη θέση του για να διαπράξει τα εγκλήματα αυτά και η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του είναι δικαιολογημένη».

Την ποινή της επταετούς κάθειρξης είχε επιβάλει στον 65χρονο Κατσάβ δικαστήριο του Τελ Αβίβ τον Μάρτιο. Ο Κατσάβ έχει καταδικαστεί για το βιασμό, δυο φορές, συνεργάτιδάς του, όταν ήταν υπουργός Τουρισμού στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος δυο άλλων γυναικών που εργάζονταν στο γραφείο του στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του (2000-2007).

Ο Κατσάβ είχε καταθέσει έφεση και το δικαστήριο τού είχε επιτρέψει να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκασή της.Τώρα, όμως, αναμένεται να επιστρέψει για να εκτίσει την ποινή του

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο Κατσάβ θα οδηγηθεί στη φυλακή στις 7 Δεκεμβρίου.