Ο Τζέιμς Μέρντοκ δεν γνώριζε «το εύρος» των υποκλοπών

Newsroom Newsroom

Ο Τζέιμς Μέρντοκ δεν γνώριζε «το εύρος» των υποκλοπών

Για δεύτερη φορά κατέθεσε σήμερα ο Τζέιμς Μέρντοκ, γιος του μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μερντοκ, για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην αγγλική εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World, ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Ο Τζέιμς Μέρντοκ αρνήθηκε ότι γνώριζε το εύρος της πρακτικής των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων στην εφημερίδα του ομίλου του, επισημαίνοντας ότι δύο πρώην στελέχη της εφημερίδας παραπλάνησαν την κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνούσε το σκάνδαλο.

«Πιστεύω ότι δόθηκαν σε αυτή την επιτροπή στοιχεία από ανθρώπους που είτε δεν είχαν πλήρη γνώση των δεδομένων, ή, απ' ό,τι κατάλαβα αργότερα, (...) για οικονομικούς λόγους», δήλωσε ο Τζέιμς Μέρντοκ στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τον Πολιτισμό, τα Μέσα Ενημέρωσης και τον Αθλητισμό, όπου κατέθετε για δεύτερη φορά.

Ο Μέρντοκ αναφερόταν στον συντάκτη της News of the World Κόλιν Μάιλερ και τον επικεφαλής του νομικού τμήματος Τομ Κρόνι, που είχαν δηλώσει ότι ο Τζέιμς Μέρντοκ γνώριζε ήδη από το 2008 ότι η πρακτική των τηλεφωνικών υποκλοπών δεν περιοριζόταν σε έναν συντάκτη της εφημερίδας.

«Προφανώς τα στοιχεία που σας έδωσαν σχετικά με το τι γνώριζα, πιστεύω ότι ήταν αντιφατικά και δεν ήταν σωστά και τα αμφισβητώ έντονα», τόνισε ο Μέρντοκ.

Ο βουλευτής Τομ Γουότσον, μέλος της επιτροπής, απάντησε: «Κύριε Μέρντοκ, είστε ο πρώτος αρχηγός της μαφίας που δεν γνωρίζει ότι διοικεί μία εγκληματική οργάνωση».

Η News of the World έκλεισε τον Ιούλιο, όταν έγινε γνωστό ότι η εφημερίδα είχε υποκλέψει μηνύματα ακόμα και από τον τηλεφωνητή ενός δολοφονημένου κοριτσιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved