ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στη Βοστώνη: Ένας νεκρός από τις απανωτές εκρήξεις στο δίκτυο αερίου (vids)

Τρόμος στη Βοστώνη: Ένας νεκρός από τις απανωτές εκρήξεις στο δίκτυο αερίου (vids)

Δεκάδες ισχυρές εκρήξεις και πυρκαγιές συγκλόνισαν μια μεγάλη περιοχή σε τρεις κοινότητες βόρεια της Βοστώνης την Πέμπτη (13/9), εξωθώντας τις Aρχές να διατάξουν την κατεπείγουσα απομάκρυνση των κατοίκων πολλών συνοικιών όπου ήταν έντονη η οσμή του φυσικού αερίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις δημοτικών αξιωματούχων καθώς και της πολιτειακής αστυνομίας της Μασαχουσέτης.

Τουλάχιστον δέκα άτομα τραυματίστηκαν - Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις φωτιές που ξέσπασαν - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ο τηλεοπτικός σταθμός WCVB της Βοστώνης μετέδωσε ότι έχουν αναφερθεί πολλοί τραυματίες από τις εξήντα και πλέον εκρήξεις που σημειώθηκαν στην περιοχή και ότι η τοπική εταιρεία ηλεκτροδότησης έκοψε το ρεύμα στις τρεις κοινότητες που επλήγησαν.

Σύμφωνα με το Associated Press ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του όταν σε μία από τις εκρήξει που σημειώθηκαν μία καμινάδα εκσφενδονίστηκε πάνω στο αυτοκίνητό του.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο της Λόρενς, διευκρινίζοντας ότι ένας από τους τραυματίες διακομίστηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον ένας πυροσβέστης.

«Εκκενώστε όλα τα κτήρια και όλα τα σπίτια», επαναλάμβανε ένας αξιωματούχος με τηλεβόα στη μία από τις τρεις κοινότητες, όπως καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της τοπικής εφημερίδας «Eagle Tribune».

«Βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές εκκενώσεις στις συνοικίες όπου υπάρχει μυρωδιά αερίου», ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία μέσω Twitter, τονίζοντας ότι ήταν ακόμη «πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια».

Πάντως οι αρχές ζήτησαν συγκεκριμένα από τους κατοίκους που προμηθεύονται αέριο από την εταιρεία Columbia Gas να εγκαταλείψουν «αμέσως» τα σπίτια τους.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έκανε εργασίες συντήρησης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της.

Τουλάχιστον ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Μια ομάδα ερευνητών της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) θα μεταβεί στην περιοχή σήμερα το πρωί, γνωστοποίησε η υπηρεσία μέσω Twitter.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί καθώς και περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου:

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, AP

Πηγή φωτογραφιών: AP