ΚΟΣΜΟΣ

Ραντεβού Ερντογάν και Πούτιν για την Ιντλίμπ - Πότε και πού θα συναντηθούν

Ραντεβού Ερντογάν και Πούτιν για την Ιντλίμπ - Πότε και πού θα συναντηθούν

Τη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθούν οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν, θα συναντηθούν -σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων- προκειμένου να συζητήσουν για τη Συρία, την ώρα που η Άγκυρα προσπαθεί να αποσπάσει μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν θα συναντηθεί για άλλη μια φορά με τον πρόεδρο Πούτιν τη Δευτέρα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος διευκρίνισε στη συνέχεια στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σότσι, στη Ρωσία.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής για τη Συρία την οποία διοργάνωσε ο Ιρανός ομόλογός τους, Χασάν Ροχανί, στην Τεχεράνη.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Ερντογάν προσπάθησε χωρίς επιτυχία να πείσει τους δύο ομολόγους του να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού, υποστηριζόμενες από τη Μόσχα και την Τεχεράνη, μοιάζουν έτοιμες εδώ και πολλές ημέρες να εξαπολύσουν επίθεση.

Η επαρχία Ιντλίμπ είναι το τελευταίο προπύργιο της ένοπλης αντιπολίτευσης στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά ελέγχεται κατά 60% από την τζιχαντιστική οργάνωση Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), η κύρια συνιστώσα της οποίας είναι το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

«Όσον αφορά το θέμα της καταπολέμησης των τρομοκρατικών οργανώσεων (στην Ιντλίμπ), είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλο τον κόσμο», δήλωσε σήμερα ο Τσαβούσογλου.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Τέλος η Τουρκία για τις ΗΠΑ – Πώς θα το «εκμεταλλευτεί» η Ελλάδα

Ύψωση του Τίμιου Σταυρού: Μεγάλη γιορτή σήμερα για την Ορθοδοξία - Τι γιορτάζουμε και γιατί;