ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Σκριπάλ: Aναγνώρισαν και τρίτο ύποπτο

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Σκριπάλ: Aναγνώρισαν και τρίτο ύποπτο
EPA/NEIL HALL/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην επίθεση με νευροτοξικό παράγοντακατά του Ρώσου πρώην διπλούπράκτορα,Σεργκέι Σκριπάλ,και της κόρης του. Οιβρετανικές Αρχέςαναγνώρισαν και τρίτο ύποπτο.

Οι υπηρεσίες ασφάλειας στην Βρετανία εκτιμούν ότι ένας τρίτος ύποπτος, που ήταν μέλος των ρωσικών υπηρεσιών στρατιωτικής κατασκοπείας, είχε επισκεφτεί την πόλη, στο πλαίσιο αναγνωριστικής αποστολής πριν από την επίθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph».

Άγνοια δηλώνει το Κρεμλίνο

Τις προηγούμενες ημέρες είχε αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του ενός εκ των δύο υπόπτων που έχει κατονομάσει το Λονδίνο και συγκεκριμένα του Ρουσλάν Μποσίροφ, ο οποίος είναι συνταγματάρχης της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας (GRU) και το πραγματικό του όνομα είναι Ανατόλι Τσεπίγκα.

Το Κρεμλίνο δηλώνει άγνοια για το πρόσωπό αυτό, παρότι ο Τσεπίγκα είναι παρασημοφορημένος στρατιωτικός.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν το Κρεμλίνο επιμένει ότι ο Ρουσλάν Μποσίροφ είναι ένας πολίτης, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε: «Δεν έχουμε κάποια άλλα στοιχεία».

«Αυτό, απ' ότι αντιλαμβάνομαι, είναι μια άτυπη έρευνα και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ανταποκρίνεται, ή αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» δήλωσε ο Πεσκόφ, και προσέθεσε: «Προς το παρόν ξεκινάμε από τα στοιχεία τα οποία έδωσαν οι δύο αυτοί πολίτες (Πετρόφ και Μποσίροφ).

Ο Πεσκόφ υποσχέθηκε ότι οι πληροφορίες των ΜΜΕ που λένε ότι ο Ρουσλάν Μποσίροφ υπηρετούσε στην υπηρεσία πληροφοριών του στρατού GRU θα ελεγχθούν. «Αναμφίβολα θα ελέγξουμε τις πληροφορίες που αφορούν αυτόν τον στρατιωτικό, θα ελέγξουμε και τους καταλόγους όσων έχουν βραβευθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.