Τουρκία:Νέα κατασκοπευτική μονάδα για κυπριακές έρευνες

Τουρκία:Νέα κατασκοπευτική μονάδα για κυπριακές έρευνες

Αναφορά στη νέα μονάδα, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) σχετικά με την Κύπρο, τις πετρελαϊκές έρευνες στη Μεσόγειο και το Ισραήλ, πραγματοποιεί σημερινό  δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ», υποστηρίζοντας ότι η ένταση, που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, έχει εξελιχθεί σε κατασκοπευτικό πόλεμο.


«Μετά την κρίση στη Μεσόγειο, συστάθηκε στο πλαίσιο της ΜΙΤ μία ειδική μονάδα που απαρτίζεται από ειδικούς σε θέματα πετρελαίων, Κύπρου και Ισραήλ» αναφέρει η εφημερίδα.

Η «Σαμπάχ» γράφει ότι εν λόγω μονάδα «πραγματοποιεί διάφορες επιχειρήσεις πληροφοριών στη Νότια Κύπρο, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στη Συρία και στο Λίβανο» και ότι «ο κατασκοπευτικός πόλεμος στην περιοχή έχει μετατραπεί σε πόλεμο για να διαπιστωθεί ο όγκος των κοιτασμάτων πετρελαίου σε κάθε οικόπεδο».

Η  νέα αυτή μονάδα της ΜΙΤ φαίνεται πως  «ενόχλησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και της Ελλάδας, Μοσάντ και ΕΥΠ».

Η «Σαμπάχ» γράφει, επίσης, ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έχει απαγορεύσει στους στρατιώτες να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, πράγμα που έγινε «με παρότρυνση της Μοσάντ και της ΕΥΠ».

«Με δεδομένη τη δραστική κατασκοπευτική δραστηριότητα της Τουρκίας, η Μοσάντ προέβη σε μυστική συμφωνία με την ΕΥΠ και άρχισε να κατευθύνει τις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς», γράφει επίσης η εφημερίδα.