Τραγωδία: Είχε βάρδια στο ΕΚΑΒ και έλαβε κλήση για το θανατηφόρο τροχαίο του άντρα της

Συγκλονισμένοι είναι οι συνάδελφοι του 41χρονου άντρα…

Τρέμουν οι Τούρκοι: Οι «Ινδιάνοι μαχητές» του αιθέρα θωρακίζουν το Αιγαίο

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται…

Πολυτεχνείο: Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα είναι κλειστοί

Κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει σε…

Οι θολές διαδρομές Ρέστη με υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας

Υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας κατηγορούνται ότι εξέδωσαν…

Επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς σε Ιερώνυμο, Τσίπρα και Καμμένο

«Υπεύθυνοι για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται είναι…

Ξεκίνησε σε ομοσπονδιακό επίπεδο έρευνα για σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων από καθολικούς ιερείς

Ξεκίνησε σε ομοσπονδιακό επίπεδο έρευνα για σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων από καθολικούς ιερείς

Η αμερικανική ομοσπονδιακή δικαιοσύνη άνοιξε για πρώτη φορά έρευνα για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που διέπραξαν καθολικοί ιερείς: κάλεσε να παρουσιαστούν ενώπιών της οι οκτώ επισκοπές της Πενσιλβάνια δύο μήνες μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που καταγγέλθηκαν.

Η αρχιεπισκοπή της Φιλαδέλφιας επιβεβαίωσε την Πέμπτη (18/10) στον ιστότοπό της ότι «έλαβε κλήτευση να παρουσιαστεί σε ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων».

«Η αρχιεπισκοπή θα συνεργαστεί με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη δημοσιοποίηση στα μέσα Αυγούστου από τις υπηρεσίες του εισαγγελέα της Πενσιλβάνια μιας έκθεσης, ιδιαίτερα επικριτικής για τους θεσμούς της καθολικής εκκλησίας στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ, στην οποία περιγράφονται με λεπτομέρειες οι κακοποιήσεις που υπέστησαν περισσότερα από 1.000 παιδιά από περισσότερους από 300 ιερείς σε διάστημα πολλών δεκαετιών, αλλά και οι πολλές απόπειρες απόκρυψής τους.

Σχεδόν το σύνολο των αδικημάτων που περιγράφονται στην έκθεση αυτή έχουν ήδη παραγραφεί.

Όμως μετά τη δημοσιοποίησή της οι εισαγγελείς πολλών αμερικανικών πολιτειών, μεταξύ των οποίων αυτές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, όπου μεγάλο μέρος των κατοίκων είναι καθολικοί, κινητοποιήθηκαν ζητώντας από τις αρχιεπισκοπές τους να παρουσιαστούν ενώπιών τους ζητώντας τους τα αρχεία τους, αλλά και κάνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση μαρτυριών.

Με την έναρξη της έρευνας αυτής σε ομοσπονδιακό επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές θα διαθέτουν περισσότερα μέσα σε σχέση με μια έρευνα σε επίπεδο πολιτείας, τα θύματα ελπίζουν να ριχθεί επιτέλους φως στις προσπάθειες απόκρυψης των εγκλημάτων των καθολικών ιερέων από την ιεραρχία της εκκλησίας.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων