ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό Πίτσμπουργκ: Συγκεντρώνουν χρήματα για τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων

Μακελειό Πίτσμπουργκ: Συγκεντρώνουν χρήματα για τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων

Εκστρατεία συγκέντρωσης δωρεών για τους τραυματίες και τους συγγενείς των 11 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον συναγωγής στο Πίτσμπουργκ το Σάββατο, την οποία ξεκίνησαν δύο ομάδες Αμερικανών μουσουλμάνων, συγκέντρωσε περισσότερα από 80.000 δολάρια.

Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε στον ιστότοπο LauchGod και κατάφερε να πετύχει τον αρχικό της στόχο των 25.000 δολαρίων σε διάστημα έξι ωρών. Ο δεύτερος στόχος των 50.000 δολαρίων επετεύχθη μία ημέρα αργότερα και πλέον στόχος είναι τα 100.000 δολάρια.

Την εκστρατεία ξεκίνησαν η CelebrateMercy και η Mpower Change, δύο μη κερδοσκοπικές, μουσουλμανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ.

«Θέλουμε να απαντήσουμε στο κακό με το καλό, όπως το ζητεί η πίστη μας, και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα συμπόνιας μέσω της πράξης μας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων, όπως για παράδειγμα για την κάλυψη των εξόδων των κηδειών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Χάρη σε αυτή την εκστρατεία ελπίζουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας στις εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες: δεν υπάρχει χώρος για αυτό του είδους το μίσος και τη βία στις ΗΠΑ», τόνισαν οι δύο οργανώσεις.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: Κοινωνικό Μέρισμα: Δείτε πόσα χρήματα θα πάρετε - Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης

Γέρακας: Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών - Με σφαίρα στο λαιμό τραυματίας