ΚΟΣΜΟΣ

Μόντι: Θετικές οι διαβουλεύσεις για τη νέα κυβέρνηση

Μόντι: Θετικές οι διαβουλεύσεις για τη νέα κυβέρνηση

Βέβαιος ότι η προσπάθειά του για το σχηματισμό κυβέρνησης θα στεφθεί με επιτυχία δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Αύριο, στις 11 το πρωί (ώρα Ιταλίας), ο Μόντι θα συναντηθεί εκ νέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, προκειμένου να δεχθεί επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Ολοκλήρωσα τις διαβουλεύσεις μου με τους κοινωνικούς εταίρους, τις περιφέρειες και τους δήμους. Θέλω να εκφράσω την προσωπική μου ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της εντατικής και αποδοτικής αυτής δουλειάς» ανέφερε ο Μόντι.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή νέων και του φόρουμ των γυναικών στις διαβουλεύσεις, υποστηρίζοντας ότι εντυπωσιάστηκε από το αίσθημα ευθύνης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει «τη γαλήνια πεποίθηση ότι η χώρα θα ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη φάση».

Σύμφωνα με τους παρατηρητές της κρατικής τηλεόρασης της Ιταλίας, η κυβέρνηση Μόντι θα αποτελείται μόνον από τεχνοκράτες, ωστόσο η εφημερίδα «La Repubblica» αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Μόντι θα επιχειρήσει να θέσει εντός κυβερνητικού σχήματος τουλάχιστον δύο πολιτικούς, και μάλιστα σε υπουργεία-κλειδιά.