Τα τελευταία λόγια ενός θανατοποινίτη που είχε διαπράξει φρικτό έγκλημα ήταν ένα… αστείο!

Newsbomb

Η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη από το 2012 και η τέταρτη από το 1979, όταν δηλαδή επανήλθε η θανατική ποινή, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (29/10) στη Νότια Ντακότα.

Ο 56χρονος Ρόντνεϊ Μπέργκετ εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση έπειτα από πολύωρη καθυστέρηση, λόγω της εξέτασης από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ της ύστατης αίτησης αναστολής της ποινής, η οποία τελικά απορρίφθηκε.

Ο Μπέργκετ, ο οποίος εμφανίστηκε ψύχραιμος και χαλαρός, πριν από επτά χρόνια είχε δολοφονήσει με φρικτό τρόπο έναν δεσμοφύλακα, κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης απόπειρας απόδρασης.

Φτάνοντας στην αίθουσα της εκτέλεσης, ο 56χρονος δεν δίστασε μάλιστα να κάνει ένα αστείο, ζητώντας «συγγνώμη που σας έστησα, αλλά συνάντησα κίνηση».

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε το δικηγόρο του αλλά και τα άτομα που του συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα με την New York Post, ήταν ήρεμος, ενώ ανέφερε στα αγαπημένα του πρόσωπα που παρακολουθούσαν την εκτέλεση, ότι κάποια στιγμή θα ξανασυναντηθούν.

Η σύζυγος του θύματος του Μπέργκετ, που δολοφονήθηκε το 2011, την ημέρα μάλιστα των γενεθλίων του, δήλωσε πάντως ότι δεν αισθάνεται δικαιωμένη. Όπως τόνισε, ο άντρας της σκοτώθηκε από τον Μπέργκετ με βίαιο και επώδυνο τρόπο, δεχόμενος δεκάδες χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα με έναν μεταλλικό σωλήνα. «Αντίθετα, η εκτέλεση με ένεση είναι έναν ήσυχος και αποστειρωμένος τρόπος να πεθάνεις», τόνισε η χήρα του δεσμοφύλακα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved