ΚΟΣΜΟΣ

Μασσαλία: Οκτώ νεκροί από την κατάρρευση των δύο κτηρίων (vid)

Μασσαλία: Οκτώ νεκροί από την κατάρρευση των δύο κτηρίων (vid)

Οι επιχειρήσεις καθαρισμού μπάζων και έρευνας για θύματα γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας των γειτονικών κτηρίων

Οι διασώστες ανέσυραν σήμερα και όγδοη σορό, ίσως εκείνη του τελευταίου θύματος της καταστροφής, από τα ερείπια των κτηρίων που κατέρρευσαν τη Δευτέρα στη Μασσαλία, όπου και άλλοι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στο κέντρο της πόλης για προληπτικούς λόγους.

Οι σοροί πέντε ανδρών και δύο γυναικών έχουν ήδη βρεθεί μετά την κατάρρευση δύο ετοιμόρροπων κτηρίων. Η όγδοη σορός, αυτή μιας γυναίκας, μπορεί να είναι η τελευταία που εντοπίζεται κάτω από μπάζα: οι Αρχές εκτιμούν πως οκτώ άνθρωποι -πέντε κάτοικοι και άλλα τρία άτομα- βρίσκονταν στο μοναδικό κατοικημένο κτήριο την ώρα της καταστροφής.

Τα άλλα δύο κτήρια τα οποία κατέρρευσαν -εκ των οποίων το ένα, πολλές ώρες αργότερα, εν μέρει λόγω της δράσης των πυροσβεστών- είχαν σφραγιστεί και θεωρητικά ήταν κενά, αν και, σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε από τη συνοικία το Γαλλικό Πρακτορείο, σε ένα από αυτά κατέφευγαν συχνά άνθρωποι χωρίς χαρτιά και λαθρέμποροι τσιγάρων.

Εξήντα πέντε διασώστες συνέχιζαν σήμερα το πρωί να καθαρίζουν τη σωρό από μπάζα στην οδό Ομπάν στη συνοικία Νοάιγ, στο κέντρο της πόλης, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Συνολικά, στη διάρκεια του πρωινού, «απομακρύνθηκαν 690 κυβικά μέτρα μπάζων από 1.500 κυβικά μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα», δηλαδή λίγο λιγότερα από τα μισά, διευκρίνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι επιχειρήσεις καθαρισμού μπάζων και έρευνας για θύματα γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή από την αρχή της εβδομάδας λόγω της επικινδυνότητας των γειτονικών κτηρίων: οι διασώστες φοβούνται ότι θα καταρρεύσουν με τη σειρά τους και χρειάστηκε, εν μέρει τουλάχιστον, να κατεδαφίσουν ορισμένα από αυτά.

Δείτε το βίντεο από το σημείο: